AK Parti’nin 11’inci kez seçim kazandığını belirten Başkan Fikret Yeni, “Geçtiğimiz pazar günü, 2002’den bu yana 2007 Cumhurbaşkanlığı Seçimi dahil 11 kez seçime gitti Türkiye. 3 genel, 3 yerel, 2 referandum ve 2 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 4’üncü kez genel seçim gerçekleştiril. 

Ve AK Parti 11 kez kazandı. Tablo bu durumdayken, 7 Haziran’da ortaya çıkan yenilgiyi lehine çevirme derdinde olan partiler var” dedi.

  Sonuçların hiçbirinin AK Parti’nin seçimlerden açık ara birinci parti olarak zaferle çıkma gerçeğinden daha sahici olamadığını belirten Başkan Fikret Yeni, “AK Parti’siz oluşturulan senaryoların hiçbiri tartışmadan öte bir anlam taşımıyor. Seçim sonuçlarına bakıldığında ve AK Parti birinci parti olduğuna göre, bundan sonrasına da AK Parti karar verecektir. Kaldı ki bu durumun böyle olacağına, muhalefette olduğu halde koalisyon tartışmalarını başlatanlar ve bu tartışmaları alevlendiren partilerde çok iyi biliyor. Milletimizin içi rahat olsun. AK Parti’den bağımsız herhangi bir siyasal hesap yapılması ve bu hesabın tutması mümkün değildir” şeklinde konuştu.  

  Başkan Fikret Yeni, konuşmasını şöyle sürdürdü:

  “Sonuç olarak, seçim sonuçlarının göstergesi ve nasıl bir iktidar çıkacağının cevabı AK Parti’dedir. Meclis aritmetiği üzerinden hükümet egzersizi yapılması 12 yıllık beklentinin ve yenilmişliğin belirtisidir. Fakat bütün bunlar AK Parti’nin açık ara birinci parti olduğu, muhalefetin de 11’inci kez seçim kaybettiği gerçeğini değiştirmiyor.

  AK Parti'ye oy veren ya da vermeyen milletimizin müsterih olması adına şunu söylemek mümkün. AK Parti Türkiye’nin normalleşmesinin ana taşıyıcısı olmaya devam edecek. 2023 hedeflerine inşallah emin adımlarla yürüyecektir.”