18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Yeni, “Çanakkale Deniz Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Bu milletin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinden biridir. Aynı zamanda, eşsiz bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Başkan Yeni, mesajında şunlara yer verdi:

“Bugün bu vatan toprakları üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu atalarımızın istikbalimiz adına verdikleri canlara borçluyuz. Şehitlerimizin kanlarıyla sulayıp bizlere emanet ettiği bu topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devreceğiz. Sahip olduğumuz vatan, millet, bayrak ve ezan sevgisini ve şuurunu nesillerimize de aktarmalıyız.

Bu vesileyle, 18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferinin 102’inci yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.”