İl Başkanı Fikret Yeni, 7 Haziran Genel Seçimleri’ne sayılı günler kala gece gündüz demeden AK Parti Adana Milletvekili Adayları’yla birlikte sahada seçim çalışmalarını sürdürüyor. Beraberindeki milletvekili adaylarının yanı sıra teşkilat üyeleriyle birlikte ilçeleri ve köyleri ziyaret eden Başkan Fikret Yeni, AK Parti’nin 12 yılda yaptığı icraatları anlattı. Türkiye’nin 2002 öncesinden de örnekler veren Başkan Fikret Yeni, “12-13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, dağılmış, parçalara ayrılmış, darbe yemiş bir demokrasiden istikrarlı bir demokrasiye geçmek için adımlar attık. 2002’den önceki dönemlerde devlet otoritesi dağılmıştı. Bakanlar Kurulu toplanamıyordu, 3’lü koalisyonda ancak birkaç ayda karar alınabiliyordu. Devlet ekonomisi dağılmıştı. Devlet en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz haldeydi. Sağlık sistemi ise dağılmıştı. Günlerce süren kuyruklar, randevu alınamayan hastaneler, ilaç bulamayan hastalarla sağlık sistemi tarumar haldeydi” dedi.

  AK Parti’nin her zaman halkın ve hakkın yanında olduğunu kaydeden Başkan Fikret Yeni, “Biz hiçbir zaman halkımızın karşısında hesap vermekten çekinmedik. Ama birileri Adnan Menderes’in Yassıada’da, ya da Mursi’nin bugün Mısır’da gördüğü türden bir hesabı bizimle görmek isterse, işte o zaman elif gibi, kaya gibi bütün bu hesap sorma makamlarının karşısında dururuz.

  Geride bıraktığımız ‘12 yılın üzerinde neler yapabiliriz’ diye planlamamız zaten yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda 2023 hedeflerini bu çerçevede dokuduk. Türkiye’de daha iyi bir demokrasi istediğimizi, Yeni Türkiye Sözleşmesiyle 100 maddede kaleme aldık. AK Parti’nin dışında hiçbir partiden böyle bir sözleşme metni ortaya çıkmadı” şeklinde konuştu.