AK Parti 72’inci İl Danışma Meclisi Toplantısı Yüreğir Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya AK Parti Adana Milletvekillerinin yanı sıra il ve ilçe teşkilatlarıyla çok sayıda partili katıldı.

  Toplantının açılışında konuşan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, 14 yıl önce, milletin ve ülkenin geleceğini aydınlatmak için AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan yolculuğun Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde ilk günkü heyecan ve kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

  3 Kasım 2002 tarihinin ülkemiz ve milletimiz için bir milat olduğunu belirten Başkan Fikret Yeni, “Bu tarihin ülkemiz için dönüm noktası sayıldığı gün gibi, 1 Kasım tarihi de bu heyecanın inşallah devamı olacaktır. 2002'de milletimiz kendisini  nasıl iktidara taşımışsa, 1 Kasım'da da yeniden kendisini tek başına iktidara taşıyacaktır. Bundan en küçük şüphemiz yok.

  13 yıldır girdiği her seçimi birinci olarak noktalayan tek parti mensubu olmaktan gurur duyduğumuz, milletimizin partisi AK Parti'dir. Ve yine AK Parti yegane Türkiye partisi sıfatıyla Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü tek başına temsil edecek, ülkemizi ve milletimizi parçalayıcı, bölücü eğilimlere karşı birlik ve bütünlük içinde muhafaza edecek tek partidir” dedi.

  İnsanların bir bölgeyi veya coğrafi olarak belirli bölgeleri temsil eden bir parti yerine bütün Türkiye'yi temsil eden AK Parti'yi tercih ettiğini ve bundan sonra da etmeye devam edeceğini kaydeden Başkan Fikret Yeni, şunları söyledi:

  “Sandık göründüğüne göre artık hüküm sahibi olan milletimizdir. Koalisyon kurma konusunda, partimizin tüm samimi girişimlerini hiçe sayanları, kapılarını ilk günden kapatanları, terör ve şiddete arkasını dayayanları, milletimiz sandıkta cezalandırılacak ve sandıkta bunlara cevabını verecektir.

  Unutmayalım ki Türkiye'nin kalkınmasının ikinci yarısının başlangıç tarihi 1 Kasım olacaktır. Ve yine unutmayalım ki 1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçiminin kazası niteliğindedir. Kazanın kazası olmaz. O yüzden milli irade ortaya konulacak, 1 Kasım'da sandık hükmünü tecelli ettirecek ve AK Partimiz ülkemizi tek başına yönetme yetkisini inşallah yeniden milletimizden alacaktır.”

  ‘SEÇİME HAZIRIZ’

  İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can da, 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. 
  Başkan Sevil Can, “Seçim sathı mahalline girdiğimiz şu günlerde kadın kolları teşkilatlarımızla yine sahadayız. Seçim çalışmalarımızda gördüğümüz tek şey var o da milletimizin AK Parti'ye olan ihtiyacı ve teveccühü. Çok şükür partimize gösterilen teveccüh bizi fazlasıyla mutlu ediyor. 1 Kasım seçimleri için de Türkiye’nin inşa sürecine öncülük edecek bir kadro olacak şuuru ile AK Parti'nin tüm fertleri olarak çalışmalarımızı yapmak zorundayız” dedi.

 

  İl Gençlik Kolları Başkanı Alper Güler de, “Biz AK Gençler olarak kendimize bir yol haritası belirledik. Bu yolun en başında her şartta, her zorlukta insana değer veren, dayanışmacı, hoşgörülü bir siyaset anlayışı ile çalışmalarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.