“SAYIN BAHÇELİ KADINLARA KAPI AÇIYOR”

Akkaş, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.  Akkaş, bugüne kadar MHP’de siyaset yaptığını, kadınların en iyi siyaset yapacakları partinin de Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu söyledi. “Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin seçim çağrısı yapmasının ardından kadınların siyasette daha fazla yer almasına katkı sağlamak için yola çıktım” diyen Akkaş, “Benim gibi birçok kadın aday çıkacaktır. Kadın hassasiyeti, kadın görüşünün de siyasette egemen olmasını istiyoruz. Bizler bu konuda partimizin rol modelleriyiz. Bir kadın; hem iş kadını, hem anne aynı zamanda siyasetçi olabilir. Dengeli bir şekilde bunu götürebilir. Siyasette kadının daha fazla olmasından yanayım. Ve bu nedenle de adaylığımı koydum. Ve inanıyorum kadın sayısı çok fazla olacak” diye konuştu.

“KADIN İSTİHDAMI İÇİN PROJE HAZIRLADIK”

MHP’li milletvekili aday adayı Eczacı Yeşim Akkaş, kadınların ekonomik olarak çok güçlenmesini istediğini, bunu bulunduğu sivil toplum örgütlerinde ve dernek projelerinde hayata geçirmeye çalıştığını vurguladı. Akkaş, en fazla özen gösterdiği konuların başında kadın istihdamı geldiğini ifade ederek, “Sarıçam ilçesindeki kadınlarımızla ilgili Adana Ticaret Odası ve Sarıçam Belediyesi işbirliğiyle yapmayı planladığımız projenin ana kaynağı da kadın ve kadın istihdamıdır. Ekonomik gücü elinde olan kadın her alanda özgür, her alanda özgüvenli olur. Çocuğuna, eşine, evine, ülkeye faydalı olur” dedi. Öncelikli konuları arasında bulunan; kadınların ekonomisi ve eğitiminin toplumu refaha kavuşturacağına dikkat çeken Akkaş, “Çocuklarımızı yetiştiren ve ilgilenen her evde olduğu gibi annedir. Çocukların rol modeli de her zaman annedir. Biz anneyi ekonomik anlamda güçlendirir, gerek sosyal anlamda, gerek kültürel anlamda iyi yetiştirirsek çok daha sağlam ve refah düzeyi yüksek bir gençlik yetişir ve ülkemize katkı sağlarız” diye konuştu.

“KADININ OLDUĞU YERDE HOŞGÖRÜ VE SEVGİ VARDIR”

MHP’li Akkaş, kadının olduğu yerde naiflik, güzellik, hoşgörü, empati ve sevgi olduğunu kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir, biz de siyaseti güzelleştirmek adına yola çıktık. Gerek söylemlerimizle gerek duruşumuzla, gerek icraatlarımızla siyaseti güzelleştirmek istiyoruz. Geçen hafta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Başdanışmanı, Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay ile görüştüm. Her aday adayını canı gönülden destekliyorlar. Sadece kadın olmak, sadece eğitim düzeyinin yüksek olması kriter değil aynı zamanda toplum için katma değer yaratabiliyor olmak da önemli bulunmalı. Siz mevcut düzende yanlış giden bir ortamda bir şeyi değiştirebiliyorsanız işte bir katma değer sağlamışsınız ve değer yaratıyorsunuzdur.”

Akkaş, genel seçimler için aday adaylıklarını açıklayan herkese de başarı dileklerinde bulundu.