Seyfettin Yılmaz, merkez Çukurova İlçesi’ne bağlı Salbaş Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgi gören Seyfettin Yılmaz, vatandaşlarla tokalaşırken, Salbaşlı bir çiftçi kasket sürprizi yaptı. Başına takılan çiftçi kasketinin yakışıp, yakışmadığını soran Yılmaz, büyük alkış alınca, bu halde Salbaşlılarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘GEÇİCİ İŞÇİLERE BASKI YAPILIYOR’
7 Haziran seçimlerinin önemini anlatan ve 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının çiftçi kesimini de üretemez hale getirdiğini vurgulayan Yılmaz, fidan dikim mevsimi geçmesine rağmen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ‘fidan dikecekler’ diye 2 ay süreyle 240 bin işçiyi işe almasını sert dille eleştirdi.

‘BÜYÜK PANİK YAŞIYORLAR’
Toplumun geniş kesiminde MHP’ye karşı büyük teveccüh olduğunu, bunu gören AKP hükümetinin büyük panik yaşadığını kaydeden Seyfettin Yılmaz, şunları söyledi: 
“Milletimizin MHP’ye büyük bir teveccühü olduğunu gördüler. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, aceleyle İŞKUR ile bir sözleşme yaptı. Türkiye genelinde 240 bin işçi ‘ağaç dikecek’ diye 2 ay süreli işe alındı. Adana bölgesine de yaklaşık 3 bin 500 kişi düştü. Şimdi de ‘Eğer 7 Haziran’da eşinizle, çocuğunuzla, annenizle, babanızla, halanızla, dayınızla AKP’ye ol verirseniz, bunu 6 aya uzatacağız. Oy vermezseniz işten çıkacaksınız’ diye tehdit ediyorlar. Sanki 7 Haziran’da iktidar olacaklar! Orman ve Su İşleri Bakanı’na sordum; el insaf, sende hiç Allah korkusu yok mu? Anadolu coğrafyasında, Torosların eteğindeki gariban insanların rızkıyla, duygularıyla oynuyorsunuz. Ne diye aldınız bu işçileri? ‘Efendim ağaç dikecekler.’ Ben orman mühendisiyim, ağaç dikim mevsimi bitti. Şimdi bu bölgede ağaç dikilir mi Allah’ınızı severseniz?.. Dikseniz de tutmaz, kurur. İşe alınan bu insanlarımız telefon açıyor;  ‘kalbimiz, desteğimiz sizinle’ diyor. İnsanların vicdanına hitap etmediğiniz zaman, yüreğine sevgiyi ekmediğiniz zaman, inançlı, doğru olmadığınız zaman 240 bin değil, 2 milyon 400 bin de işçi alsanız, sonuç alamazsınız. Devletin kaynaklarına yazık. 240 bin işçi şuanda AKP adayları tarafından o toplantı senin, bu toplantı benim, ilçe ilçe gezdiriliyor. İşten çıkarılma korkusu yaşayan bu insanlara kendilerini alkışlattırıyorlar”


Seyfettin Yılmaz, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ  ve Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer’in katıldığı programda da ata bindi, ok attı. Süvari Binicilik’teki etkinlikte at üstünde bozkurt selamı veren Seyfettin Yılmaz’ın sosyal medyada paylaştığı bu fotoğrafları çok sayıda beğeni aldı.