Seyfettin Yılmaz, köylülerin daveti üzerine Sarıçam İlçesi Kürkçüler Mahallesi’nde ilk buğday hasadına katıldı. Köylülerin kendisi için hazırladığı şalvarı giyip, kasketi takarak, tarlaya giden Yılmaz,  biçerdövere bindi, dualar eşliğinde bu yılın ilk buğday hasadını yaptı. Köylüler, bu yıl iklim koşullarının elverişli gittiğini, ancak mazot ve gübre gibi girdilerdeki yüksek fiyatlardan dolayı üretim maliyetleri altında ezildiklerini, borçlarını acil ödeyip, yeniden ekim yapabilmek için TMO’nun taban fiyatlarını bekleyecek durumları olmadığını anlattı.
‘MHP İKTİDARINDA TMO ÇİFTÇİNİN KARAGÜN DOSTU OLACAK’
Seyfettin Yılmaz ise  silolarında devasa harflerle ‘Toprak Mahsulleri Ofisi Çiftçinin Karagün Dostudur” yazan TMO’nun AKP iktidarı döneminde çiftçiyi tüccarın insafına bıraktığını söyledi. Türkiye’nin buğday üretiminin yüzde 5-6’sını Adanalı çiftçilerin karşıladığını kaydeden Yılmaz, “Hububat hasadı Adana’da erken başlamasına rağmen, TMO bu durumu gözardı ediyor, müdahale alım fiyatlarını serbest piyasa koşulları oluştuktan sonra açıklıyor. Oysa, borçlanarak tarlasını eken hemşehrilerimiz, TMO’nun fiyat açıklamasına bekleyecek durumda değildir. Borç içinde yüzen çiftçimiz, banka kredisini, tarım kredi kooperatifi borcunu ve ‘hasatta öderim’ diyerek aldığı mazotun, gübrenin, zirai ilacın bedelini ödemek için ürününü düşük fiyattan elden çıkarmak zorunda kalır. MHP iktidarında bu yanlış uygulamaların tamamına son vereceğiz. TMO, gerçek anlamda çiftçimizin karagün dostu olacak. Çiftçiyi tüccarın insafına bırakmayacağız. Çiftçimiz mazotu 1 lira 75 kuruştan alacak. Gübre, tohum, yem ve zirai ilaç üzerindeki vergileri de kaldıracağız” diye konuştu.
SARIÇAM’DA MHP RÜZGARI
Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve milletvekili adaylarıyla birlikte Kılıçlı, Kızılkaş, Buruk ve İncirlik mahallelerinde de mitingler yapıp, seçim büroları açtı, partisine destek istedi. 
Bu toplantılarda da AKP iktidarına sert şekilde eleştiren Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinde Türk Milleti’nin yolsuzluğa karşı, hırsızlığa karşı, tek adamlığa karşı, hukuksuzluğa karşı, toplumun ezilen kesimlerine karşı, Türk Devleti’nin bekası için karar vereceğini belirtti. 
‘VAATLERİMİZ DEVLET SÖZÜ’
Yılmaz, ‘Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek’ adıyla hazırlayıp, kamuoyuna sundukları seçim beyannamesinde yer alan taahhütleri ana başlıklar halinde dile getirdi.
“Seçim beyannamemizdeki vaatler ne Adana mavrası ne AKP palavrasıdır. Devlet sözüdür, Devlet Bahçeli’nin sözüdür” diyen Yılmaz, MHP iktidarında asgari ücretin 1400 lira olacağını, büyükşehirlerde 100 lira ulaşım ve 250 lira kira yardımıyla bu rakamın 1750 liraya çıkacağını duyurdu. Yılmaz, emeklilere de mart ve eylül aylarında 1400’er lira olmak üzere olmak üzere iki asgari ücret tutarında destek vereceklerini, taşeron işçileri kadroya alıp, köleliği ardından bu düzene son vereceklerini bildirdi. Yılmaz, her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu vereceklerini, bu parayı da işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edeceklerini, evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere de kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkanı getireceklerini müjdeledi. Yılmaz, sosyal yardımların da MHP iktidarında artarak devam edeceğini, AKP milletvekili adaylarının ‘Biz gidersek bu yardımlar kesilir’ şeklindeki tehditlerine boyun eğmemelerini istedi.