Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, “Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar; ölümün değil yaşamın tarafındayız. Savaşa karşı barışı; baskı şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz.  Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz.  Yaşanacak bir Türkiye için,  hemen şimdi barış, ebediyen barış diyoruz” dedi.

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında 1 Eylül’ün, 72 milyon insanın yaşamını yitirdiği dünya tarihinin en kanlı savaşı olan 2. Dünya Savaşı’nın ardından bir daha savaşlar olmasın diye “Dünya Barış Günü” olarak ilan edildiğini hatırlattı.

“EVLAT, KARDEŞ, EŞ, İNSAN ACISI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Savaşın kadınlar için, acı verici, yakan kavuran bir olgu olduğunu dile getiren Yılmaz, “Biz kadınlar, evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, insan acısı, yaşamak istemiyoruz. Savaşlar, göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde, huzur içinde yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

“BARIŞA EKMEK KADAR SU KADAR İHTİYACIMIZ VAR”

Savaşın çocuklar için ise korku, çaresizlik ve yok oluş anlamına geldiğini kaydeden Yılmaz, “Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları, öldüren bombalar hem çocuklarımızı hem biz anaların yüreklerini parçalar. Barışta, oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını kaybeder. Savaş yaşamın da, doğanın da, dünyanın da dengesini bozar.  Geldiğimiz süreçte, ülkemizde ve Ortadoğu’da, barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var.  Geldiğimiz süreçte, ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“BARIŞ EN BÜYÜK ZENGİNLİKTİR”

Barışı “huzur, paylaşma ve sevgi” olarak tanımlayan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, şöyle devam etti:

“Barış, en büyük zenginliktir.  Barış, insanların, ırklarına, dillerine, dinlerine, mezheplerine bakmaksızın, kardeşçe, bir arada yaşamalarının adıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar;

dün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün seslendiği gibi,  bu günde, Türkiye’ye ve tüm Dünyaya sesleniyoruz: Yurtta Barış, Dünyada Barış.”

“DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK, BİR İNSANI SEVMEKLE BAŞLAYACAK HER ŞEY”

“Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey” diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, Cumhuriyet kadınları olarak, hiç bir ananın, hiç bir çocuğun, gözyaşı dökmediği bir dünya için bir araya geldikçe güçlenip çoğalacaklarına inandıklarını belirtti. Yılmaz, “Derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık, dayanışarak mutlu olacağımıza inandık.  Helal ekmekle kurulan sofralara, sevgiyle yürekle paylaşmaya inandık” ifadelerini kullandı.

“ÖLÜMÜN DEĞİL YAŞAMIN TARAFINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak ölümün değil yaşamın tarafında olduklarının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

Savaşa karşı barışı; baskı şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz.  Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz.  Yaşanacak bir Türkiye için,  hemen şimdi barış, ebediyen barış diyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günümüz kutlu olsun. Yurtta ve dünyada kalıcı barışa vesile olsun.”