MHP’li Yılmaz TBMM’nde görüşülen yasa teklifinin dokuz ay içerisindeki 3'üncü yasa teklifi olduğunu hatırlatarak,  “19 Nisan 2012 tarihinde 6292 sayılı Orman Köylülerinin Desteklenmesi Kanunu bütün itirazlarımıza, yanlışlıklarını ve eksikliklerini ifade etmemize rağmen ne yazık ki AKP’nin oy çokluğuyla geçti. Komisyonda görüşürken dedik ki: "Bu uygulama yanlıştır." 2-3 tane alternatif sunduk. "Gelin, bunları, bu şehirlerde yaşayan, köylerde, tarım amaçlı kullanılan yerlerde emlak vergisi değeri üzerinden verelim." dedik. MHP olarak orman köylüsü lehine düzenleme taleplerimiz ret edildi ve biz köylünün, bu çiftçinin, bu garip gurebanın mağdur olmaması amacıyla yetmemesine rağmen yüzde 50'yi el birliğiyle komisyondan geçirdik. Hükûmetten ve Hükûmetin bu olaya sosyal boyut olarak bakmayan, sadece gelir getirmek amacıyla bakan Başbakan veya bakanından gelen talimat üzerine, komisyondan yüzde 50 olarak geçen teklif, burada, yine AKP'li milletvekilleri tarafından yüzde 70 olarak ifade edildi ve onların oylarıyla yasalaştı. Bu yanlış karar uygulanabilir değildi.

 

HÜKÜMET SINIFTA KALDI

 

Hükümetin MHP grubunu dinlemeyip çıkardığı yasanın bazı maddelerinin uygulanabilir olmadığını görerek 9 ay sonra yasa değişikliği tekliflerini getirdiğini söyleyen MHP’li Yılmaz hükümete seslenerek, “Dokuz ay önce söylediklerinizi kendi kendinize yanlış mı buluyorsunuz? Diye sordu. Yılmaz,

 “2/B Kanunu'nda Adalet ve Kalkınma Partisi ve Hükûmet sınıfta kalmıştır. Hükûmet bu olayda niye sınıfta kalmıştır? Çünkü Hükûmet bu olaya tamamen para gözüyle bakmıştır. Cari açığı kapatmaya yönelik, borçları kapatmaya yönelik ve fakir fukara ve garip gurebanın yok edilmesine yönelik bir anlayışla hareket ettiği için sınıfta kalmıştır.

 

 

ORMAN KÖYLÜSÜNÜ CİDDİYE ALMIYORLAR

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun orman köylüsünü ve sıkıntılarını ciddiye almadığını iddia eden Yılmaz, “ TBMM’ne her teklif geldiğinde teklifin ana sahibi Orman ve Su İşleri Bakanı ama Bakanı ne Komisyonda görmek mümkün ne de meclise geldiğimizde. Bakanlar sırasında bugün de Avrupa Birliği Bakanı oturuyor. Bu nasıl ciddiyet” Dedi.

 

YASA UYGULANAMAZ İDDİALARIMIZDA HAKLI ÇIKTIK

 

 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, konuşmasında, “Biz o Yasa çıktığında şunu ifade ettik, dedik ki: "Yanlış yapıyorsunuz. Bu Yasa'yı bu şekilde uygulayamazsınız." Niye dedik? "Bu bir kanayan yaradır, bunu kabul ediyoruz, bunu hep beraber çözmek istiyoruz ama sizin bu anlayışınızla çözülemez, siz bunlarla bu yerleri satamazsınız." diye defalarca söyledik ve söylediklerimizi Adalet ve Kalkınma Partisinin milletvekilleri oy çokluğuyla hep reddettiler. Eksik olan yasaları düzeltmek için birçok kere önerge verdik. Önergelerde bu milletin sıkıntılarını dile getirmemize rağmen AKP milletvekillerinin parmak çoğunluğuyla bu önergelerimizin hepsi reddedildi. 2/B'nin nereden ve nasıl çıktığını anlamayan, anlamak istemeyen bir grubun, bir hükûmetin bu yasayı doğru çıkarması mümkün değildir. değildir? Çünkü 2B bugünün meselesi değildir ve 100 yıllık bir süreci kapsar.

 

BİRİNCİ SINIF TARIM ARAZİSİNDEN DAHA PAHALI

 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz kendi seçim bölgemden örnek vererek, “Pozantı'nın Kamışlı'sında ve diğer köylerinde, Aladağ'da, Saimbeyli'de, Feke'de, Kozan'da öyle bir fiyat belirlenmiş ki rayiç bedeli ne? 64 bin liraya belirlemişsiniz bir dağ köyünde, bir orman köyünde. Yüzde 50'sini aldığında ne yapar dönümü? 32 bin lira.
Şimdi, ben size buradan soruyorum: Çukurova'nın birinci sınıf tarım arazisinde 30 liraya, 30 bin liraya, 32 bin liraya satılan yerleri siz, seksen yıldır kullanan bu vatandaşa 60 bin lira belirleyip yüzde 50'siyle 30 bin liraya satma hakkına sahip misiniz? Yani, bu nasıl bir uygulamadır, bu nasıl bir vicdandır ve bu nasıl bir anlayıştır?

 

2B KÖYLÜYE DEĞİL RANTÇILARA YARIYOR

 

 

Hükümete seslenen MHP’li Yılmaz, “Sizin amacınız 2/B ile kanayan yarayı çözmek mi, yoksa fakir fukarayı, garip gurebayı yok etmeye yönelik bir proje mi geliştiriyorsunuz? Bakın, araştırın, Antalya'da, Muğla'da, Adana'da, Mersin'de bugün arsa spekülatörleri diyorlar ki: "Siz bu fiyatlarla bunları alamazsınız." Ve bunlardan toplayan birtakım tuzu kurular ve zenginler çıktı, bu zenginler bu arsaları topluyorlar. İstanbul'da yine arsa spekülatörleri devreye girmiş, bu arsaları topluyorlar.

 

AKP’NİN YOL ARKADAŞLARI TUZU KURULAR VE ZENGİNLER

 
   

Hükümetin 11 yıllık iktidarında garip gureba edebiyatı yapıp tuzu kuru ve zenginlerle yol arkadaşlığı yaptıoğını iddia eden MHP’li Yılmaz, “Hani hep söylüyorsunuz ya "Fakir fukara, garip gureba biz sizin sesiniz olacağız." diye, on yıldır iktidarsınız ve siz fakir fukaranın, garip gurebanın sesini kesiyorsunuz. Sizin yol arkadaşlarınız tuzu kurular ve zenginler. Yani kimlerdir? Boğazda villada oturanlar, Etiler'de zenginler ve sermaye sahipleri sizin yol arkadaşınız olmuş.  Bu Hükûmet ne yazık ki çiftçiyi ve köylüyü ve ormanları bitirmeye yönelik bir çalışmanın içerisinde. Getirdiğiniz tüm yasalar bunun örneğiyle dolu