Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, 31 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek kongrede partili kadınların isteğiyle yeniden İl Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Yerelde ve genelde CHP iktidarını kurmak için mücadele edeceklerini kaydeden Yılmaz, “Hedefimiz 2019” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada CHP Adana İl Kadın Kolları 5.Olağan Kongresinin 31 Ocak 2018 Çarşamba günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 12.00’de başlayacağını belirten İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, kongrede aday olacağını bildirdi.

Geride kalan iki yılda İl ve ilçe kadın kollarının başarılı işlere imza attığının altını çizen Yılmaz, 16 Nisan referandumunda elde edilen yüzde 58.20 oranında hayırda kadın kollarının il örgütünün koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarının önemli bir unsur olduğunu kaydetti. Bu süreçte aktif olarak yer alan ve gece-gündüz demeden özveriyle çalışan emekçi kadınlara şükranlarını sunan Yılmaz, önümüzdeki iki yıllık sürede de aynı görevi sürdürmek istediğini söyledi.

2019’da yapılacak yerel ve genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’yi iktidarını için çalışıp mücadeleyle katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Yılmaz, “Hedefimiz 2019. Çocukların istismara uğramadığı, kadınların şiddet görmediği, yoksulluğun olmadığı, hakkın ve hukukun hakim olduğu, adaletin eşit uygulandığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir iktidar için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. Kadınlar olarak dün ve bugün olduğu gibi yarın da diktatörlüğe, savaşa ve OHAL 'e ve her türlü haksızlığa ‘hayır’ demeye devam edeceğiz ve emeğimizle, yüreğimizle kazanacağız” diye konuştu.