Antalyalı köylülerinde katıldığı toplantıda konuşan MHP’li Yılmaz, “ 2B arazilerinde orman köylülerimizi işgalci olarak niteleyenler, onların hak sahibi olduğunu kabul etmek zorundadırlar. Tüm ikazlarımıza rağmen sakat doğan 2B yasası, köylülerimizi mağdur etmekte rantçı ve tuzu kurulara yeni kazanç kapıları açmaktadır” iddiasında bulundu.

KÖYLÜLERİMİZ İÇİN TOPRAK NAMUSTUR

2B arazileri için tespit edilen rayiç fiyatların yüzde 50’inin satış için kabul edilmesi konusunda komisyonda karar alınmasına rağmen Başbakan ve Bakanların müdahalesiyle TBMM’nde bu oranın  orman köylüsünün aleyhine olarak yüzde 70’e çıkartıldığını hatırlatan MHP’li Yılmaz, “MHP gurubu olarak yasanın bu haliyle çıkması halinde köylülerin namus olarak bildiği ve yüzyıllardır kullandığı toprakları satın almasının mümkün olamayacağını defalarca söyledik. Köylü lehine yasa değişikliği teklifleri verdik ama iktidar tüm önerilerimize kulak tıkadı ve sorun çözülmek yerine kördüğüm oldu. Verilen ek sürelere rağmen 271 bin kişi hala hak sahibi oldukları yerleri satın almak için başvurmamıştır. Bu fiyatlarla başvurup alması da mümkün değildir”.

HÜKÜMET OY ALDIĞI TOPLUMA YABANCI

Hükümetin 2B yasasını çıkarırken artık iyice görülmüştür ki oy aldığı ve yönettiği topluma ve onların sorunlarına yabancıdır iddiasında bulunan MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Antalya ve Muğla’daki sahil boylarındaki araziler ile Toroslardaki yaylalardaki 2B arazilerine olağanüstü yüksel bedel koyan hükümetin, bu arazileri hak sahibi köylülerin alma şansları olmadığını bilmektedir. Bu arazileri hak sahibi köylüler alamayınca kimler alacak elbette iktidarın yandaşı olan rantçılar alacak. Bu duruma bizim göz yummamız mümkün değil. Bu köylüler, devlete karşı en fazla fedakârlıkta bulunan toplum kesimi iken bunların sıkıntılarını çözmeyen hükümet, bebek katillerini gündeme taşımaktadır." Şeklinde konuştu