MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz Adana’yı adeta karış karış gezerek çözüm sürecine karşı partisinin görüşlerini vatandaşların ayaklarına kadar giderek durup dinlenmeden anlatmaya devam ediyor ve tüm Adanalıları 25 Kasım’da yapılacak olan Vatan mitinginde konuşacak olan Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye kulak vermeye davet ediyor

Geçen haftasonu merkez ilçeler Seyhan ve Çukurova ile Pozantı ve Karaisalı’da çok sayıda toplantı tertip eden Yılmaz, bu hafta da Sarıçam, İmamoğlu ve Kozan ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla dertleşti, çözülme sürecini anlattı ve tüm Adanalıları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşma yapacağı 25 Mayıs tarihindeki Adana mitingine davet etti.

MHP SON KALE

MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz İmamoğlu ilçesinde çatkapı girdiği çayevinde 10 kadar vatandaşla sohbet edip çay içerken, Yılmaz’ın ilçelerine geldiğini haber alan çok sayıdaki kişi, Yılmaz’ın bulunduğu çay ocağına gelerek etrafında sevgi çemberi oluşturdu. Çözüm sürecini çözülme süreci olarak değerlendiren Yılmaz, “ Ülkemiz çok hassas bir dönem yaşamaktadır. Ülkemizin üzerinde oyun üzerine oyun oynayanlar, çözüm süreci adı altında yeni bir oyun sahneye koymuşlardır. Bunların çözüm süreci dediği şey, aslında bir çözülme ve teslimiyet sürecidir. Bu sürece karşı en dik duruşu gösteren ve Türkiye’nin geleceğine yönelik tüm tehditlere karşı kararlı bir mücadele örneği sergileyen genel başkanımız Devlet Bahçeli ve MHP, Türk milletinin sesine tercüman olmaktadır. AKP, BDP ve PKK ile birlikte süreci savunurken CHP’nin aklı karışık olup net bir tavır koyamamaktadır. MHP ise Türk milletinden yana tavrını net ve kararlı bir şekilde göstermekte, ülkeye hezeyanlar yaşatacak ve geleceğini karartacak uygulamalara karşı çıkmaktadır. Yani MHP, Türk milletinin son kalesidir. Tüm vatandaşları bu kaleye davet ediyorum” Dedi.

Vatandaşalar ise böyle bir süreci ciddi bir devlet olan Türkiye’ye yakıştırmadığını, terör örgütünün başıyla müzakareye ve bu sürece şiddetle karşı olduklarını söylediler.

 KOZANLILARDAN BÜYÜK DESTEK

İmamoğlu’ndan sonra Kozan ilçesine gezip taziye ziyaretlerinde bulunan MHP’li Yılmaz, davetli olduğu toplantıda Kozanlılarla buluştu. Kadınlı erkekli çok sayıda Kozanlı’nın bulunduğu toplantıda konuşan Yılmaz, “ Bu süreç sadece sizin değil Türkiye’nin geleceği konusunda kaygı duyan hassas tüm vatandaşlarımız tarafından büyük bir kaygı ve öfkeyle takip edilmektedir.  Devlet geleneği ve ciddiyeti yok edilerek terör örgütünün silahlı elebaşlarıyla sanki normal birşeymiş gibi görüşmeler yapılmakta,  PKK mitingi yapılmasına göz yumulmakta, eli kanlı katillerin namlularında kan olan silahlarıyla ülkeden çıkışına izin verilmekte, Kandil’deki katilin basın toplantısında ülkeye meydan okumasını “ olumlu” olarak değerlendirilmekte, bu vatan için kan ve can veren şehitlerimiz ve gazilerimiz unutulmaktadır.

Türk adı yok edilerek  çıplak ve anlamsız millet oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bugünkü süreçte yaşananlar hayret vericidir ancak sizlerin desteği oldukça MHP var olacaktır. Bu teslimiyete ve ülkenin sinsi bir şekilde bölünmesine asla izin vermeyecektir. Sizleri 25 Mayısta yapılacak olan Vatan mitingimize davet ediyorum.” Dedi.

Söz alan Kozanlılar ise ağızbirliği etmişçesine ülkeye ve ülkenin geleceğini düşünen ve bu konuda kararlı, onurlu ve dik bir duruş gösteren MHP’ye sonuna kadar sahip çıkacaklarını ve 25 Mayıs tarihindeki Vatan mitingine katılarak desteklerini vereceklerini söylediler.

ADANA’DA SEL OLUP AKACAĞIZ

Kozan’dan tekrar İmamoğlu’na dönüp birçok taziye ve hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunan MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, daha sonra Sarıçam ilçesine geçerek birçok etkinliğe katıldı. Balkan Türkleri ve diğer derneklerin müzikli etkinliklerine katılıp vatandaşlarla beraber halay çekti ve şarkılara eşlik etti.  Burada bulunan vatandaşlara çözülme süreci diye adlandırdığı gelişmelerin içyüzünü anlatan Yılmaz, tüm Adanalıları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşacağı 25 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Vatan mitingine davet etti. Yılmaz, “ Bu çözülme ve teslimiyet sürecine karşı, tüm tehdit ve şantajlara rağmen onurlu bir duruş gösteriyoruz. Bursa Kurtuluş mitinginde yağmur olduk, İzmir Bayrak mitinginde sağanak olduk, Adana Vatan mitinginde de sel olup akacağız ve ülkemizin başına bela olmuş terör, yolsuzluk  ve tüm pislikleri temizleyeceğiz” Dedi.