Mini fuar niteliğindeki etkinlikte 40 ilden 1500 yöresel ürün tanıtılacak. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ekonomiye katkı için ne gerekirse yaparız, yapıyoruz” dedi.

MİLLİ EKONOMİYE CİDDİ KATKISI OLACAK

Adana’nın merkez Çukurova ilçesindeki Kenan Evren Kapalı Semt Pazarında 20 Eylül Cumartesi 14.00’te “Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri” başlıyor. Kırsal Kalkınma Derneği (KIRSALDER) ile Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği AESOB’un ciddi bir hazırlık yaptığını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bize önerilen bu projeyi, hem Adana hem de milli ekonomiye ciddi katkısı olacağı inancıyla hemen kabul ettik. Çukurova ilçemizin en merkezi yerinde yer tahsisi yaptık. Ekonomiye katkı için ne gerekirse yaparız, yapıyoruz ve yapacağız” diye konuştu.

METRELİK KEBAP İKRAMIYLA BAŞLAYACAK

AESOB Başkanı Kazım Barışık, Kırsal-Der Başkanı Sedat Kolcuoğlu ve Uluslararası İş Kadınları Derneği Başkanı Ayça Katlav’la birlikte törene katılacak olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın markalaşan ‘metrelik kebabı’nı konuklarına ikram ederek mini fuarın açılışını gerçekleştirecek. Başkan Soner Çetin, bugün başlayacak mini fuarın dört gün süreceğini ve renkli etkinlikler gerçekleştirileceğini söyledi. Kırsal-Der Başkanı Kolcuoğlu da “Amacımız yöresel ürünleri gün yüzüne çıkarmak ve pazar oluşturabilmektir” dedi. Etkinlik her gün 11.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.