CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüksek gişe ücretleri nedeniyle özellikle ağır tonajlı araçlar tarafından tercih edilmeyen Pozantı-Niğde otobanıyla ilgili sorunu TBMM gündemine taşıdı. Gürer’in Meclis Genel Kurulu’ndaki sorusuna yanıt veren Kalkınma Bakan Lütfi Elvan, gişe ücretleri sorunun Maliye Bakanlığı ile değerlendirip çözmeye gayret edeceklerini söyledi.
 
YÜKSEK TONAJLI ARAÇLAR E-90’I KULLANIYOR
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Pozantı-Niğde otobanının gişe ücretlerinin pahalı olması nedeniyle, yüksek tonajlı araçların, otoban yerine E-90 karayolunu kullandığını ifade etti.
 
E-90, TRAFİK KAZALARINI EN ÇOK YAŞANDIĞI YOLLARDAN BİRİ
 
Pozantı- Ankara Otobanının Pozantı-Niğde bölümünün ulaşıma açılmış olmasın rağmen, özellikle ağır tonajlı araçların hâlen Ulukışla sınırları içinden geçen E-90 Karayolu'nu kullandığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Avrupa'yı Orta Doğu'ya bağlayan E-90 Karayolu'nun Niğde'nin Ulukışla ilçesi ve Adana'nın Pozantı ilçesi arasındaki 35 kilometrelik bölümü, ülke genelinde trafik kazalarının en sık yaşandığı yollardan biri olarak bilinmektedir” dedi.
 
TEHKİLE DEVAM EDİYOR
 
“Aynı güzergâhta, Pozantı-Niğde Otobanı hizmete girdikten sonra, bu tehlikeli yolun yükünün hafifleyeceği düşünülmekteydi” diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ancak, nakliye araçları başta olmak üzere, ağır yük taşıyan kamyonlar hâlen -eski yol tabir edilen- E-90 Karayolu'nu kullandıkları için bu yolda tehlike devam etmektedir. Nakliye araçlarının sürücüleri gişe ücretlerinin yüksekliği nedeniyle eski yolu kullandıklarını ifade etmektedirler” şeklinde konuştu. 
CHP Milletvekili Gürer, “Pozantı-Niğde arasındaki otobanın gişe ücretlerinin makul seviyeye çekilmesi düşünülmekte midir? E-90 Karayolu'nun yükünün bu yolla hafifletilmesi ve kazaların düşmesine vesile olacak böyle bir çalışma Hükûmet tarafından yapılacak mıdır?” diye sordu.
 
BAKAN ELVAN, GÜRER’İN SORUSUNA YANIT VERDİ
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna Meclis Genel Kurulu’nda yanıt veren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ankara’dan Niğde’ye kadar E-90 karayolunun kullanıldığını, Niğde’den itibaren otoyola geçildiğini ifade etti.
Kalkınma Bakanı Elvan, “Önümüzdeki günlerde, inşallah, Ankara ile Niğde arasındaki otoyolun da temelini atacağız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Takdir edersiniz ki bu projelerimizi, özellikle Ankara-Niğde ve birçok otoyol projelerimizi yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
BAKAN ELVAN: “GİŞE ÜCRETİ SORUNUNU DEĞERLENDİRECEĞİZ”
 
Sorusu için Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e de teşekkür eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, gişe ücretlerine yönelik somut bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, “Bu konuyu kendi içimizde özellikle başta Maliye Bakanlığımız olmak üzere buru değerlendireceğimizi ifade etmek isterim” diye konuştu.