Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Çukurova İlçe Örgütü’nün 5. Danışma Kurulu toplantısı Niğde Evi’nde yapıldı. CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, eski milletvekilleri, ilçe başkanları, Çukurova ilçesinde ikamet eden kurultay delegeleri, meclis üyeleri, Çukurova ilçe yönetimi ve partili muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Kurulun açış konuşmasını yapan CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, seçim sürecinde yapılan ilçe örgütü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ SAPTAMALAR
Seçim sonucunu da değerlendiren Erdoğan, çarpıcı saptamalar da yaptı. Erdoğan, “Olağan zamanlarda partimizi karargah gibi kullanan seçim günlerinde bir bahaneyle başka partilere oy vermeyi alışkanlık haline getirmiş bir miktar üyemizin yine aynı alışkanlığı sürdürdüğü gerçeği gözardı edilemez. Örnek olarak AKP anayasa oylamasına ‘Yetmez ama evet’ diyenler 2011 yılında MHP barajı aşmalı diyenler, 2014 yılında yerel seçiminde Adana Büyükşehir’de MHP adayına oy verenler, verdirenlerin bu kez de Çukurova’da yüzde 1,2 oyu olan HDP’yi yüzde 7,29’a taşıyarak partimizin oy artışına engel oldukları kanaatindeyiz” dedi.
2011 yılında bölünme nedeniyle Yurt Mahallesi’ndeki 19 binin üzerindeki seçmenin Yeşilyurt Mahallesi adıyla Seyhan ilçesine dahil edildiğini anımsatan Erdoğan, Çukurova’da oy kullanan 8 bin 500 civarında CHP seçmeninin de Seyhan’a kaydığını belirterek, “Bu durumun da Çukurova ilçesindeki sonuca etkisi yüksek olmuştur” diye konuştu. Erdoğan, “Üyelerimiz ve partililerimiz önce CHP’yi düşünmek zorundadır” diye konuştu.

BULUT: “OY KAYMASI YAŞANDI”
CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut da 7 Haziran seçimleri öncesinde hiçbir dönemde gidilmediği kadar ilçelere, köylere, evlere gidildiğini ifade etti. CHP’nin söylemlerinin ve programının kabul gördüğünü ancak son üç seçimde olduğu gibi oy kayması yaşadığını kaydeden Bulut, “Kararsız kesim oylarını AKP karşıtı başka bir partide buluşturdu. CHP’ye ilgi arttı ama istediğimiz sonucu alamadık” şeklinde konuştu.
CHP’nin her koşulda cumhuriyetin teminatı olduğunun altını çizen Bulut, CHP’nin bu özelliğiyle gelecek için her zaman umut olduğunu vurguladı. Bulut, “Bizim yapacağımız şey eksiklilerimizi tespit edip, bir sonraki seçimler için bir yol haritası çizmek ve örgütlerimizle birlikte çalışmalara zaman geçirmeden başlamak” ifadelerini kullandı.  Danışma Kurulu toplantısı üyelerin konuşmalarıyla sona erdi.