Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Adana-Yumurtalık karayolunun acilen genişletilmesi ve uluslar arası karayolu statüsüne kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

KARAYOLU YETERSİZ!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündem dışı söz alan Tümer, Türkiye ile Cezayir arasında Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde 1 milyar dolarlık bir petrokimya yatırımı anlaşması imzalandığını hatırlattı. Gelişmelerin Türkiye ve Adana için üretim ve istihdam adına önemli kazanımlar doğurmasını dileyen Tümer, sahil şeridinde yer alan Yumurtalık ilçesi ile Adana merkezini birbirine bağlayan kara yolunun yetersizliğinin göz önüne alınması gerektiğini vurguladı.

ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI DÜNYAYA AÇILAN KAPIDIR
Yılda 450 bin ton poliproplen üretecek tesisin hammaddesinin Cezayir’den tedarik edileceğinin düşünüldüğünde karayolunun genişletme çalışmalarının bir an önce başlatılması gereğine işaret eden Tümer, bunun yanı sıra il merkezine Yumurtalık ilçesi ile demiryolu bağlantısı kurulması, Adana Şakirpaşa Havalimanının da genişletilerek işlevi arttırılması gerektiğini kaydetti. Tümer, petrokimya tesisinin hem yurtiçi hem de yurtdışında dünya pazarına ulaşabilmesi için ulaşım sorununa acilen çözüm bulunmasının önemine dikkat çekti.