Yaşlılarımız, toplumumuzun en önemli parçalarıdır. Hayatı onlar için daha kolay ve yaşanılır kılmalıyız. Yüreğir Belediyesi bu amaçla "Belediyeniz Yanınızda" projesiyle hasta, yaşlı ve kimsesizlerin yanında oluyor. Özel donanımlı mobil bir araçla yola çıkan ekipler önceden tespit edilen yaşlı ve kimsesizlere sağlık, kuaför ve kişisel bakımlarında düzenli olarak hizmet veriyor. Bu proje ile ev ortamında yaşlıları desteklemek ve onların toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmesi amaçlanıyor. Toplumsal bilgeliğin anıtı olan yaşlılarımız için birçok özel proje devam ediyor. 

YÜREĞİR’E ‘HOŞ GELDİN BEBEK’ 
Yüreğir’de belediye hizmetleri, doğumdan ölüme geniş bir yelpaze ile sunuluyor.  İlçenin yüz akı projelerin başında gelen "Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek"  projesi ile yaklaşık 5 yılda 15 bin bebeğe "Hoş Geldin" denildi. Yüreğir Belediyesi ailelerin en mutlu gününde yanlarında oldu.  Yeni annelere bebeklerini büyütürken dikkat etmesi gereken birçok konuda eğitimler verildi. Özellikle dünyada da büyük bir sorun olan ani bebek ölümlerine karşı sosyal farkındalık çalışmaları yapıldı. 

ENGELLİLER EVLERİNDEN ÇIKTI 
"Sevgiye Engel Yok" anlayışı ile 2009 yılından itibaren engelli politikalarını değiştiren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede bulunan engellilerin hayatlarını kolaylaştıran ve onları önemseyen birçok ilke imza atarak kısa sürede farkını ortaya koydu. İlk etapta engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için hazırlanan Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi tamamlandı ve engellilerin etkinlik ve kurslara katılmaları için özel dizayn edilen araçlar tahsis edildi.  Yüreğir’de uzun süredir evlerinden çıkamamış, tekli bir hayata mahkum kalmış engelliler sosyal hayata katıldı. Engelliler için onlarca farklı ve özel etkinlik ile eğitim kursları düzenlendi.  

BAŞKAN ÇELİKCAN:  “BELEDİYECİLİK SOSYAL PROJELERLE VAR OLUR”
Yol, park, temizlik gibi konularının zaten belediyelerin asli görevi olduğunu vurgulayan Başkan Çelikcan “Günümüzde belediyecilik faaliyetleri artık yaptığınız sosyal projelerle önem kazanıyor. Sosyal projelere ne kadar önem verirseniz, vatandaşa şefkat eli ile ne kadar dokunursanız o kadar başarılı olursunuz. Bir nevi belediyecilik hizmetleri sosyal projelerle var olur diyebiliriz. Biz Yüreğir Belediyesi olarak sosyal projelere çok önem veriyoruz. Çözüm odaklı hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Kısıtlı imkanlarımızla her daim vatandaşımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.