İKEA Türkiye ve UNİCEF Türkiye, UNİCEF Türkiye Milli Komitesi'yle birlikte 'Çocuk Dostu Şehirler' projesiyle çocukların kentsel alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamayı ve onlara daha iyi bir ortam sunmak amaçlanıyor. Proje kapsamında çocukların ihtiyaç ve beklentilerine yönelik programlar tasarlanması, oyun ve gelişim haklarından faydalanması amaçlanıyor. Projenin İstanbul'da yapılan toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan hizmete açılan kültür evlerinden 7'den 70'e bütün vatandaşların faydalandığını, bu yıl yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini belirterek ' 'Çocuk Dostu Şehirler' Projesiyle Kültür Evlerimizi çocuklarımızın istek ve talepleri doğrultusunda yeni eğitim alanları oluşturduk. Yayımlar ve kırtasiye malzemelerini onlara göre ayarladık. Boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla ayrı salonlar oluşturduk. Yeteneklerini geliştirmeye yönelik atölyeler kurduk. Mesleki eğitimlerinin yanı sıra sanatsal (müzik, resim vs.) eğitimler veriyoruz. Kısacası Kültür Evlerimiz çocuklarımızın da çok rahat kullanacağı alanlar olmuş durumda.

Geçen yıllarda hayata geçirdiğimiz 'Çocuk Evi projesi' Milli Eğitim Bakanlığı, 'Aile Eğitim Programı' ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödüle layık görülmüştü. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ödülleri bize takdim etmişti.

Uyguladığımız projelerin Bakanlıklarımız tarafından takdir görmesi işimizi doğru yaptığımızın göstergesidir.Toplumun en küçük yapı taşı olan aileye verdiğimiz önemi yaptığımız projelerle ortaya koyuyoruz. Bunun tüm Türkiye'de takdir görmesi bizleri mutlu ediyor.

UNİCEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talât Halman Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a katkılarından dolayı teşekkür ettiği konuşmasında ' Çocuklar bizim geleceğimiz, bu doğru ama biz sadece onların yarını için değil , şu an yaşadıkları çocuklukları için de çalışmalıyız. Çocuk dostu şehirler projesi projesi bunu için en güzel fırsatlardan bir tanesidir.' şeklinde konuştu.

İKEA Türkiye CEO'su Fuat Atalay toplum yararına bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek 'Çocuklara kentsel alanlarda daha iyi şartlarda yaşama olanağı vermeyi amaçlıyoruz. Yerel yönetimlerle en güzel şekilde el ele verdiğimiz, birlik ve desteğin toplumsal uzlaşıyı ne denli güçlendirdiğini gösteren bu değerli projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz.' dedi.