Ak Parti Genel Merkezinin, 2 Dönem Başkanlık yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı veya hiç aday yapılmama paradoksu ile karşı karşıya kalan Mahmut Çelikcan’ın yerine başka bir ismi Aday yapmayı planladığı kulislerde dillendirilirken, muhalefet cephesi “tabanda ittifak” yaparak seçimin kazanılacağını planlayor.

2014 Yerel ve son Milletvekili seçimine göre 80-90 bin oy bandında olan Alk Parti ile 50 bin civarında oyu olan CHP’nin bilek güreşine sahne olacak seçimlerde Ak Partiyi geçebilecek partinin CHP olduğu öne sürülüyor.

CHP’de çok sayıda Başkan Aday Adayı bulunurken,İsmet Yüksel, Kamuran Karaca, Mustafa Kemal Özkan, Sezai Çelikel, Yusuf Akıncı, Asım Uğurludoğan gibi önemli isimler Başkanlık için Aday Adayı oldular.

Bu isimler arasında yer alan CHP Yüreğir’de ilçe Başkanlığı ve Yüreğir Belediye Meclis üyeliği yapan İsmet Yüksel’in görev sürsinde Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın hizmetlerini ciddi olarak hiç eleştirmemiş olması “Meslis üyeliği için Başkan Aday Adayı oldu” yorumlarına neden oldu. Yüreğir’de partinin oyuna ek olarak oy getirebilecek,  İYİ Parti veya HDP’nin seçmeninden de oy alabilecek bir ismin seçimi kazanabileceği değerlendiriliyor. CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları nezdinde sürdürülen ittifak arayışında İYİ Parti’nin desteğinin önemli olduğu vurgulanırken kulislerde 40 bine yakın oyu olan HDP seçmeninin göz ardı edilmemesi gerektiği bunun için “Tabanda ittifak” yapabilecek bir isim üzerinde yoğunlaşılması gerektiği değerlendirmesi yapılıyor. Hayır bloğunun referandumda aldığı oyun yerel seçimlere yansıması sonucunda sadece Yüreğir’de değil Adana’nın her yerinde ciddi başarı sağlanabileceği yorumlanırken bu konuda aday tercihinin kilit rol üstlendiği belirtiliyor.