Başkan Çelikcan Atakent Mahallesinde yapımı devam eden Kültür Evi inşaatını gezdi. Çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çok amaçlı yapılan Kültür Evlerinden her kesimden vatandaşların faydalandığını belirten Başkan Çelikcan, Kültür Evleri sayesinde zihinsel dönüşüm gerçekleştiğini belirtti.

Bugüne kadar Yüreğir Kültür Evlerinde hobi, mesleki eğitim ve eğitim amaçlı 66 branşta 600 kurs açıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Kültür Evlerimiz de kurs, seminer ve dershanecilik hizmetlerinden 30 bin vatandaşımız faydalanmıştır. Yaptığımız bu mekânlar sayesinde SODES projeleri burada uygulanmıştır ve 2,5 milyon kaynak sağlanmıştır.' dedi.

Kültür Evlerinin vatandaşların rahatça ulaşabileceği bir kaç mahallenin ortasına inşa ettiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ' Yaptığımız Kültür Evlerimizden 7 den 70'şe toplumun her kesiminden insanlar faydalanmaktadır. Emniyet yetkililerimizle yaptığımız görüşmelerde Kültür Evlerimizi açtığımız mahallelerimizdeki suç oranlarında ciddi bir düşüş yaşandığını bizlere iletmişlerdir. Buda gösteriyor ki doğru bir iş yapmışız. Bu uygulamanın tüm Adana'ya yayılması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Biz Kültür Evlerini yaparak insanlarımızın eğitilmesini, meslek sahibi olmalarını ve kent yaşamına adaptasyonlarını sağlıyoruz.' şeklinde konuştu.