Bölge halkının daha refah bir ortamda yaşaması için sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışacaklarının altını çizen Karaca, sadece belli bir kitleye değil her görüşten insana kucak açacaklarını söyledi.

Yüreğir halkının daha iyi koşullarda yaşamayı hak ettiğini, bu yüzden de sorunları ve eksikleri bölge halkına yakışır şekilde çözeceklerinin sözünü verdi.

Projeleri hakkında bilgi vererek, kadınların en büyük destekçileri olacaklarını aktaran Karaca, “Halkımızın desteği sayesinde seçime yaklaştıkça daha da güçleniyoruz. Biz, Yüreğir’i sosyal belediyecilik ile tanıştıracağız. Büyük küçük demeden herkes için çalışacağız. Ama en çok da kadınlarımız için.  Kadınlarımızın güvencesi olacağız, onlara güvenli ve kaliteli bir yaşam sağlayana kadar her kadının arkasında durup Kadın Dayanışma Merkezi kuracağız. Ayrıca açacağımız 10 adet çocuk gündüz bakım evleri sayesinde çalışan kadınlarımıza da destek olacağız.  Böylece kadınlarımız kendini yalnız ve güçsüz hissetmeyecek” dedi.

Çocuklar ve gençler için de sosyal alanları geliştirip onlara güvenli ortamlar sağlayacaklarını anlatan Karaca, “Bakımsız parkları yeniden kullanılabilir hale getireceğiz, gençlere çok amaçlı gençlik merkezleri kurup orada eğitimlerine katkı sağlayacağız ayrıca çocuklarımıza eğitim setleri dağıtarak onların eğitimine destek vereceğiz. Açacağımız çok amaçlı spor kompleksi ve kültür merkezi ile gençlerin sağlıklı gelişimlerini ve kötü alışkanlıklardan uzak güvenli bir ortamda sosyalleşmelerini de sağlayacağız” diye konuştu.

Karaca, meslek edindirme kurslarıyla istihdama dolaylı yoldan destek vereceklerinin altını çizerek, kursiyerlerin kurslarda aldıkları eğitimle ilgili işlere yönelmelerine yardımcı olacaklarını ifade etti.

Bölgede eksik olan taziye evlerinin sayısını arttıracaklarını ve açacakları çok amaçlı salon ile düğün yapmak isteyen çiftlere düşük bütçe ile hizmet vereceklerini belirten Karaca, “Yüreğir halkı en güzel şekilde yönetilmeyi hak ediyor. Bu yüzden vatandaşımız için çok çalışacağız. Bölgenin ihtiyaçlarını en iyi şekilde belirleyip tamamlayacağız. Bölgede eksik olan taziye evlerinin sayısını arttırıp taziyelerin ilk gününde ücretsiz yemek hizmeti vereceğiz. Böylece kadınlarımız acılarını yaşarken başka işlerle uğraşmak zorunda kalmayacak. Bunun yanı sıra çok amaçlı salon açarak düğün yapmak isteyen çiftlere düşük bütçe ile hizmet vereceğiz. Sosyal yardımlarımızı en az 3 katına çıkararak halkımıza destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Karaca ayrıca her yıl 500 kişiyi Umre ziyaretine ve 500 kişiyi de Çanakkale ve Selanik gezisine göndereceğinin de altını çizdi.