Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün dünyadaki tüm insanlar için yeni umutları beraberinde getirmesini diledi. Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül'ün 'Dünya Barış Günü' olarak ilan edildiğini hatırlatan Av. Rukiye Çinkılıç, Hitler'in faşist uygulamalarına benzer görüntülerin günümüzde farklı boyutlarla devam ettiğini vurguladı.
Dünyanın hemen her yerinde savaşların olabildiğince sürdüğünü, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere insanlığın büyük bir yara aldığını dile getiren Av. Çinkılıç, terörün ve insanlık dışı uygulamaların her türlüsünü lanetledi.
Ortadoğu'yu dinsel ve etnik nedenleri gerekçe göstererek kan gölüne çevirenlere sessiz kalınmasından duyduğu üzüntüyü paylaşan Av. Çinkılıç, emperyalist ülkelerin Filistinliler'i katleden İsrail devletine destek vermesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı. 
“SAVAŞ SEÇENEĞİ OLMAMALI”
Filistinliler'in ölümüne göz yumanların Suriye ve Irak'ta hunharca katledilen insanları da görmezden gelmesinin düşündürücü olduğunu söyleyen Av. Çinkılıç, Atatürk’ün, “Harp, zorunlu ve hayati olmadıkça cinayettir” sözünün günümüzde daha çok anlam taşıdığını söyledi.
CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, şöyle konuştu:
"Dünyanın hiçbir ülkesi, yine dünyanın neresinde olursa olsun kadınların ve çocukların acımasızca öldürülmesine, köle muamelesi görmesine, alınıp satılmasına, insanlık dışı yaşam koşullarına maruz bırakılmasına ve acımasızca katledilmesine karşı sessiz kalmamalıdır. Dünya lideri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin günümüzde ne kadar önem taşıdığının bilinciyle hareket edilmelidir. Uluslar elbette ki toprak bütünlüğünü korumak ve kollamakla yükümlüdür ancak savaş, teknoloji ve bilimin hızla ilerlediği bu çağda seçenekler arasından mutlak suretle çıkarılmalıdır. Ülkemizi yönetenler de Ortadoğu'yu oluşturan ülkelerde barışı sağlayamıyorsa hiç olmazsa kaosta pay sahibi olmamalıdır. Bu gerçekler ışığında hareket edilmesi gerektiğine olan inancımla buruk da olsa tüm insanlığın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyorum. Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' özdeyişinin şiar edilmesini diliyorum.”