CHP’li Türkmen, Başbakan Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde devletin, himayesindeki çocukları koruyamamasının büyük bir handikap olduğunu söyledi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait ve bu yıl açıldığı belirtilen Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdunda 2 kız öğrencinin kaçırılması iddiaları üzerine öğrencilerin yurdu boşaltarak eylem yaptıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:
 “Öğrenciler yaptıkları eylemde iki arkadaşlarının kaçırılmasının yanı sıra yurdun bulunduğu mahallenin tenha olmasından dolayı çeşitli tacizlere maruz kaldıklarını ve can güvenliklerinin de tehlikede olduklarını belirtmektedirler. 
    Üniversite öğrencileri ve ailelerinin en büyük sorunlarından biri olan ve her eğitim öğretim dönemi başlangıcında yeterli sayıda devlet yurdunun bulunmaması nedeniyle yurt sorunu büyüyerek devam ederken, bir de ailelerin bin bir güçlüklerle okutup, yine bin bir zahmetle devlet yurduna yerleştirdiği çocuklarının can ve mal güvenliğini devlet yurdunda dahi sağlanamıyor olması büyük bir handikaptır”
Bahse konu olay; geçiştirilemeyecek, basite indirgenemeyecek kadar önemli olduğunu ifade eden Türkmen, devletin himayesine teslim edilmiş olan çocukların, devlet yetkilileri ve sorumlularınca can ve mal güvenliklerinin sağlanması, gerekli her türlü emniyet ve koruyucu tedbirlerin alınmasının birincil görev olduğunu kaydetti.
Türkmen, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:
-Bahse konu kız öğrenci yurdunda söz konusu kaçırma olayları doğru mudur? Olayın aslı nedir? Olayın failleri ile ilgili ne tür bir işlem yapılmıştır?
-Devletin himayesine teslim edilen çocukların devlet yurtlarında can ve mal güvenliklerinin sağlanması için aldığınız tedbirler ve önlemler nelerdir?
-İlgili yurt müdürünün kaçırıldığı iddia edilen kız öğrenci hakkında ‘acaba kız ne yaptı da kaçırıldı?’ şeklinde bir ifade kullandığı doğru mudur? Bu konuda ilgili müdür hakkında yürütülen bir soruşturma var mıdır?
-Bahse konu yurt başta olmak üzere Türkiye genelindeki diğer öğrenci yurtlarında ve çevrelerinde güvenlik zafiyetlerinin giderilmesi, yurtların idareci ve sorumlularının ihmal ve eksikliklerinin giderilmesi için bir planlamanız var mıdır? Açıklar mısınız?