Yusuf Baş, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özellikle son yıllarda eğitim sisteminin ve müfredatın çok değiştiğini, bu sebeple öğrenci, veli ve eğitim kadrosunun pek çok olumsuzluklarla karşılaştığını belirten Baş, yeni dönemde ise FETÖ terör örgütüne karşı haklı olarak alınan ve alınmaya devam eden bir dizi tedbirlerin yansımalarının görüleceğine dikkat çekti.

BU DÖNEMİ FARKLI KILACAK UYGULAMALAR
Baş, “Bu tedbirler kapsamında eğitim sistemi içinde yer alan pek çok okulun kapatılması, binlerce öğretmenin açığa alınması ve ihraç edilmesi, on binlerce öğrencinin okullarının, pek çok kitabın ve içeriklerinin değişmesi bu dönemi daha bir farklı kılacaktır. Umuyor ve diliyoruz ki; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz bu sürecin getireceği olumsuzlukları en az düzeyde hissederler” ifadesini kullandı.

MELUN DARBE GİRİŞİMİ VE SAMİMİYET SINAVI
Baş, devamla “İnanıyoruz ki; ülke olarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Yeter ki birlik olalım. Yeter ki, devlet-millet kaynaşmasını ve dayanışmasını sağlayalım. Başarının sırrı ise gayret ve samimiyetten geçiyor. 15 Temmuz 2016 tarihli melun darbe girişimine karşı verilen mücadele bu manada yeni bir miladın başlangıcı olmuştur. O gece ilk işaret fişeğini atarak yolumuzu aydınlatan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bilge liderliğinde Teşkilatımız ve Türk milliyetçileri, ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesini samimiyetle yaşadığını en net biçimde ortaya koymuştur.” şeklinde konuştu.  

MİLLİ EĞİTİM, İKTİDARIN AYNASI OLACAK
Baş, şöyle devam etti:
“Halkımız da Ordumuza, Emniyet teşkilatımıza destek vermiş, devletimize samimiyetle sahip çıkmıştır. Yeni bir eğitim dönemi vesilesiyle, bu noktada ifade etmek gerekirse; ihanet şebekesinin yetişmesine en çok zemin hazırlayan bir alanda atılacak adımlar, siyasi iktidarın samimiyetini de görme imkanı verecektir. Yarın ülke yönetimini devralacak çocuklarımızın yetiştirildiği Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluk sahasındaki uygulamalar, iktidarın aynası da olacaktır.”

‘PKK’LI ÖĞRETMENLER’ HÜKÜMETİN KÖTÜ SINAVI OLDU
İl Başkanı Yusuf Baş, “O nedenle, eğitim sistemi içine yuvalanmış sadece darbeci yapının değil, bölücü diğer terör örgütlerinin de bütün izleri silinmelidir. PKK’lı öğretmenlerle ilgili kararın gevşetilmesi, görevlerine iade edilmeleri AKP hükümeti için daha işin başında kötü bir sınav olmuştur. Bu yanlıştan dönülmelidir. Milletin verdiği maaşla eğitim yuvalarımızda terörist yetiştiren kadrolar geri dönüşümsüz uzaklaştırılmalı, adalete teslim edilmelidir.” dedi.

MÜFREDAT VE HAKSIZ HUKUKSUZ ATAMALAR
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şu sözlerle bitirdi:
“Ayrıca; Türk kimliği ve milli değerleri tartışma konusu yapacak içerikler müfredattan çıkarılmalıdır. Öğretmen ve idareci atamalarında yandaşlık ruhunun yerine liyakat esas hale getirilmelidir. Bu milletin sevdalısı olan, hakları gasp edilmiş, mağdur edilmiş Türk milliyetçisi eğitmen ve idareciler görevlerine iade edilmelidir. Güçlü, huzurlu bir Türkiye için Türk milli eğitim sistemi içinde vazgeçilemez öneme sahip bu uygulama ve tasarruflar, siyasi iktidarın samimiyetini ortaya koyacaktır.”