Yusuf Baş, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının teslim edilmesinin 82. yıl dönümü münasebetiyle kadın mahalle muhtarlarına bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Baş; Cemalpaşa Mahalle Muhtarı Ayşen Eren’i, Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin’i ve Sümer Mahalle Muhtarı Ülkü Okay’a ayrı ayrı makamlarında gerçekleştirdiği ziyaretlerde onlara çiçekler sundu, hizmetlerinden ötürü tebrik etti.  İl Başkan Yardımcısı Mustafa Akkuş, İl Muhasibi Erol Atlı ve İl Kadın Kolları temsilcilerinin de hazır bulunduğu ziyaretlerde, muhtarlar Yusuf Baş’a nezaketinden ötürü teşekkür ettiler.

“TÜRKİYE’NİN BUGÜN DE KADIN GÜCÜNE İHTİYACI VAR”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “İnsanı doğuran, büyüten, insanlığa hizmet için emek verip yetiştiren kadını atıl halde tutmak aklın ve bilimin kabul edemeyeceği bir durumdu. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınları hayatın içine kattı, onlara seçme ve seçilme haklarını teslim ederek, yarım kalmış milli iradeyi bütün hale getirdi. Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyet yolunda ilerlemesi için yine kadın gücünden de yararlandı. Bize göre de, kadının olmadığı yerde mücadele her zaman yarım kalmaya mahkûmdur. Türkiye’nin bugün de kadınların gücüne ihtiyacı vardır.

Böylesi anlamlı bir yıl dönümünde, kadına verdiğimiz değere ve öneme atfen kadın mahalle muhtarlarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. 82 yıldır seçme hakkını kullanan Türk kadınını seçilmiş olarak da görev başında görmekten ve ziyaret etmekten büyük onur duyuyoruz.” dedi.