YORUM
Ak Parti İl Başkanı Adana'da açık farkla "Hayır" çıkmasına rağmen "Ülkemizin dolayısı ile Adana'nın kaderinin belirlendiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylamasında tarihin kendine yüklediği sorumluluğu bir kez daha yerine getiren Adanalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum" diyerek sanki Adana'da "Evet" çıkmış gibi açıklama yapması şaşırttı. Partililer ise Adana'da "Evet"in neden bu kadar geri kaldığının sorgulanmasını istiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde, ekip olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşük oy çıkmasının parti içi sorgusu yapılacak mı, yoksa "Önümğzdeki maçlara bakalım" mı denilecek?

HABER 
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “Ülkemiz için hayati bir önem taşıyan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylamasından çıkan sonuç, büyük Türkiye’nin temellerinin çok sağlam atılacağının işaretidir” dedi.

Asil ve aziz milletin pazar günü sağduyu ile vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Başkan Fikret Yeni, “Demokrasinin bayramı olan bir seçimi daha geride bırakmanın mutluluğunu, gururunu ve onurunu milletimizle birlikte yaşıyoruz. Adana’mızı aydınlık yarınlara taşıyacak olan, çift başlılığı ve krizleri ortadan kaldıracak, istikrarımız ve istikbalimiz açısından büyük önem taşıyan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, halkımızın üstün ferasetiyle kabul görmüştür. Sandıktan çıkan sonuçlara göre Türkiye kazanmış, milletimiz kazanmıştır” dedi.  
‘DARBELER TARİHE KARIŞMIŞTIR’

Türkiye için hayati önem taşıyan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylamasından çıkan sonucun, büyük Türkiye’nin temellerinin çok sağlam atılacağının işareti olduğunu vurgulayan Başkan Yeni, “2023 hedeflerimize döşenen taşlar olduğu ifade etmek yanlış olmaz. Vesayet odakları, darbeler ve koalisyonlar tarihe karışmıştır. 15 Temmuz’da tarihin en büyük hainliğiyle karşı karşıya kaldığımız kalleş kalkışmayı gerçekleştirenlere, ülkemizin gelişmesini engellemek isteyen dış güçlere ve onların içimizdeki maşalarına, ülkemizde kriz bekleyenlere, yüce milletimiz en güzel cevabı her zaman olduğu gibi yine sandıkta vermiştir” şeklinde konuştu.  

‘TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ OLACAK’

Milli birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin daha da perçinleştiğini belirten Başkan Fikret Yeni, şöyle konuştu:
“Kararı her ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü bir Türkiye’de yaşama hakkını elde etmiştir. Kardeşliğimizi, birlik ve berberliğimizi bozmak isteyenler önümüzdeki günlerde görecektir ki Türkiye her zamankinden daha güçlü olacaktır. Adana'da yarın bugünden daha güzel olacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bizler her zaman kendimizi millete emanet ettik ve milletin sözünün üzerine söz olmayacağını her ortamda dile getirdik. Halkoylamasına katkı veren veya vermeyen Adanalı hemşehrilerimize vatandaşlık görevlerini yerine getirip oy kullandıkları için teşekkür ediyorum. Ülkemizin dolayısı ile Adana'nın kaderinin belirlendiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylamasında tarihin kendine yüklediği sorumluluğu bir kez daha yerine getiren Adanalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Çift başlılığın ortadan kalktığı, bağımsız ve tarafsız yargının oluşacağı, güçlü meclis ve güçlü demokrasinin hakim olacağı, geleceğimize umutla bakacağımız, istikrarımızın daim olacağı, milletin iktidarına, krizlerden uzaklaşan Türkiye’ye, güçlü Türkiye’ye, aydınlık Türkiye’ye, merhaba diyoruz. Büyük Türkiye yolunda, tüm saldırılara göğüs gererek milleti, devleti, bayrağı ve inançları için dimdik duran halkın adamı Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye, bakanlarımıza, milletvekillerimize, siyasi partilerimizin teşkilatlarına ve kalbi Adana için atan herkese şükranlarımı sunuyorum.”