Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yönelik ağır hakaretlerde bulunan Fikret Yeni’nin sözlerine cevap veren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, şu ifadelere yer verdi:

“Seçime kalan günler azaldıkça, AKP zihniyetinin saldırganlığının, saygısızlığının artması dikkat çekiyor. Avukat Sayın Fikret Yeni, Yüce Divan’lık suçları savunmak öyle her yiğidin harcı değildir. Altında kalırsın dikkat et. Adanalının seçmiş olduğu Büyükşehir Belediye Başkanı’na karşı kullandığın kirli dilin de bir karşılığı olmalı. ‘Meydanı boş buldun’ ifadesi ne demek? Milli iradeyi sızlatan haksız, hukuksuz, adaletsiz uygulamalarınız Adanalıların vicdanında hapsolunmuşken, milli irade sonucunu mu tehdit ediyorsunuz? Halkımız nezdinde asla hüsnükabul görmeyecek bu zihniyeti şiddetle, nefretle kınıyorum. Hukukçu kimliği olan biri, halka örnek olmalı ve haddini de bilmelidir. ”

SAYIN SÖZLÜ, HALKIMIZA TERCÜMAN OLMUŞTUR

Baş, devamla “AKP’nin genel başkanı gibi mitingler düzenleyen, devletin uçaklarıyla, helikopterleriyle, insansız hava araçlarıyla (İHA), binlerce polisiyle, katrilyonları bulan seçim harcamasıyla propaganda yapan ve aslında Fikret Yenilerin değil, bütün milletin cumhurbaşkanı olması gereken kişi, başka bir siyasi partinin daha önceden müracaat ettiği günde Adana’da miting yapacakmış. İlçe seçim kurulu ise, daha önce başvurduğu için o siyasi parti lehine karar vermiştir. Ancak diktatörlerin yapabileceği bu dayatmacılık niye? Sayın Sözlü, halkımıza tercüman olarak cumhurbaşkanını 7 Haziran’dan sonra Adana’ya yakışır şekilde karşılayacaklarını ifade etmiştir. Hepsi bu. Bu ifadeden rahatsız olacak ne var? Hem; yatırımda 5. sıradan 27. sıralara gerilettirdiğiniz ve dip yaptırdığınız Adana’da Cumhurbaşkanı hangi toplu açılışları gerçekleştirecek?” ifadesini kullandı.

FİKRET YENİ, ELİNİ VİCDANINA KOY!

Baş, şunları söyledi:

“Ey Fikret Yeni, elini vicdanına (!) koy. Cumhurbaşkanı AKP’ye oy toplamak için mi yoksa açılış için mi geliyor? Yoksa, Sayın Hüseyin Sözlü’nün, sizin iktidar gücüyle 13 yılda yapamadığınız, üç şeritli otobana dönüşen Kızıldağ yayla yolunu mu açmaya gelecek? Veya, sizin 4 yıl önce 40 milyona ihale edip yapamadığınız ama Sayın Hüseyin Sözlü’nün 7.5 milyon liraya yaptırdığı Göller Yaylası Su Projesi’ni mi açmaya gelecek? Ya da, 800 kilometre kanalizasyon ve kolektör yatırımlarının, devasa altyapı projelerinin açılışını mı yapacak? İki dönemdir belediyeniz döneminde yapılmayan Sarıçam Deresi Islah Projesi’ni mi açmaya gelecek? Köprü projelerinde kurdele mi kesecek? Yoksa yoksa; 13 yılda iktidar gücüyle, devletin, belediyelerinizin tüm imkanlarıyla yaptırmadığınız, yaptıramadığınız ve atlarla bile gidemediğiniz patikalarda başlatılan asfalt yolları mı açmaya gelecek? İlk kez suya kavuşan köylülerin sevincini mi paylaşacak? İhalesi yapılan 1.100 kilometrelik yolları mı açacak? Söyleyin Allah aşkına; cumhurbaşkanı daha sayamadığımız hangi hizmetleri açmaya gelecek? Cumhurbaşkanı, seçimin hakkaniyeti, adaleti açısından açılışları 7 Haziran’dan sonra yapsa ne olur? 7 Haziran’dan sonraki günler Allah’ın günleri değil mi?”

AMA DERT BAŞKA!...

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Ama dert başka. AKP erimeye başladı, Milliyetçi Hareket ise iktidara koşuyor. Dolayısıyla bu telaşın, korkunun, gerginliğin sebebi belli. 13 yılda maddi manevi en ağır tahribatları yapan; rüşveti ‘helal kazanç’, yalanı, riyayı ‘siyasetin doğası’ yapan, milletimizi etnik kimliklere bölen, ‘büyük israil’i kurma hedefine çalışan Haçlı-Siyonist Ortaklığının Eş Başkanlığını yapan, Çankaya’da bebek katillerinin bildirilerini okutan, milletimizin iradesini terör örgütüyle birlikte kullanan zihniyet, 7 Haziran’dan sonra verecekleri hesaptan korkuyor. Ele geçirilen arazilerin, sıfırlanan milyar dolarların, hırsızı, rüşvetçiyi koruyup hakime, savcıya kurulan tuzakların hesabını mutlaka vereceksiniz. Yüce Divan için kum saati boşalıyor. Telaş, korku, endişe bu yüzden. Ancak; ne yaparsanız yapın, Sayın Yeni ve temsil ettiği zihniyetin korkusu, uğrayacakları hezimete engel olamayacaktır. Unutmayın ki; sizin bir hesabınız varsa Yüce Allah’ın ve Aziz Türk milletinin de bir hesabı vardır.” dedi.