Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen ve sağlıkçının sesi oldu.
Tümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sağlık alanında 450 bin kişinin atama beklemesine karşın 16 bin 500 kişilik kadro açıldığını, yine yüz binden fazla öğretmenin atama beklemesine rağmen Ağustos ayı için 10 bin öğretmen ataması için söz verildiğini ancak bu atamaların da gerçekleşmediğini vurguladı.

433 BİN 500 KİŞİ BEKLİYOR!

Sağlık alanında atama bekleyen 450 bin kişiye karşılık açılan 16 bin 500 kişilik kadronun tüm ailelerin umutlarını körelttiğini anlatan Tümer, “Sağlık Bakanlığı’nın 2017 yılı bitmeden ek atama bekleyen 433 bin 500 kişinin sesine kulak vermesi gerekmektedir” dedi.
Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın bünyesine atanan ancak aylarca güvenlik soruşturması nedeniyle bekletilen 12 bin 500 sağlıkçıdan 9 bin 267 kişinin görevlerine başladığını ancak geriye kalan 3 bin 233 kişinin henüz iş başı yaptırılmadığını kaydeden Tümer, “4 aydan bu yana Bakanlık bünyesine atandıkları için başka bir işe başlayamayan, sigortası yatmayan, ailelerini geçindiremeyen vatandaşlarımız bir an önce görev yerlerinde işe başlatılmalıdır” diye konuştu.

ATAMA SÖZÜNÜZÜ YERİNE GETİRİN!

Ayrıca Türkiye’nin bir çok okulunda kadrolu öğretmen eksiği olmasına karşın ücretli öğretmen adı altında eğitimi taşeronlaştırmanın ayrı bir üzüntü kaynağı olduğunu vurgulayan Tümer, eğitimlerini ve formasyonlarını tamamlayan, öğretmenliği sonuna kadar hak eden ancak yıllardır atanamayan gençlerin yanı sıra Ağustos ayı için söz verilen en az 10 bin öğretmen ataması için hükümetin acilen girişimde bulunmasını istedi. Tümer, atamaların bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

SAĞLIK BAKANI YENİ ATAMA AÇIKLAMASI YAPMADI

Tümer’in konuşmasına yanıt veren Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise yeni göreve getirilenler için güvenlik soruşturmalarını yapmak zorunda olduklarını, gelen bilgilerin derhal değerlendirmeye alındığını ve atamalarının yapıldığını kaydetti. Demircan, bu hafta yeni kura döneminde 10 bin yeni ataması olacak uzman hekim ve pratisyenin güvenlik soruşturmalarının başladığını, soruşturmalarının tamamlanmasının ardından göreve başlatılacaklarını söyledi. Halkın ve hastanelerin ihtiyaçları doğrultusunda atama yapıldığını kaydeden Demircan, sağlık alanında atama bekleyen 433 bin 500 kişi ile ilgili yeni bir açıklama yapmadı.