Başkan Zenbilci, pikniğe katılan personel ve yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada, geride kalan dört yıllık hizmet süresini değerlendirdi. Yapılan hizmetleri önce personelin eşleri, çocukları ve yakınlarının bilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Zenbilci, “Birçoğumuzun yakını daha yapılan hizmetleri bilmiyor olabilir. Bu nedenle sizlere yapılan hizmetler hakkında bilgi vermek istiyoruz. Sizlerin desteği ile bu hizmetleri yapıyoruz. Belediye olarak kurumsallaşma adına önemli adımlar attık. 6 belde belediyesinden bir belediye yönetimi oluşturduk. Ardından temizlik işleri ve fen hizmetlerinde önemli atılımlar yaptık. Şuanda Temizlik işleri müdürlüğümüz çöp toplamada kullanılan varilleri kaldırarak yerine konteynır sistemine geçiyor.” dedi.

Sarıçam’ın Baklalıdan, Bayram Hacılı mahallesine kadar tüm mahallelerde yol ve park çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Başkan Zenbilci, şuanda yapılan hizmetler hakkında şu bilgileri verdi: “Şu ana kadar 20 adet park yaparak sizlerin hizmetine sunduk. Halen 10 adet parkın yapımına başlıyoruz. Bu parklarda spor aletleri de katacağız. Siz değerli Sarıçamlı hanımları kapalı semt pazarları ile tanıştıracağız. Sizlerin pazara gidip gelmesi için servis koyacağız. Halen Mehmet Akif Ersoy, Orhangazi, Gültepe, İncirlik bölgesinde yol çalışmamız devam ediyor. Önümüzdeki aylarda Yeşiltepe, Esentepe, Beyceli, Buruk, Kürkçüler ve Suluca ile diğer mahallelerde çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”

Başkan Zenbilci, bazı siyasi partilerin aday adaylarının yapmış olduğu eleştirilere de cevap verdi. Bugünlerde Sarçamı bilmeyen ve Sarıçam’da ikamet etmeyen bazı kişilerin aday adayı olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Başkan Zenbilci, “Dikkat edin sizlerin içinde oturmayan, Sarıçamı bilmeyen ve tanımayan bu siyasetçiler ‘Ahmet Zenbilci ne yaptı ki’ diye eleştiriyorlar. Gözünüze dizinize dursun, yapılan yolları ve parkları görmüyorsan ben ne yapayım. Siyaset yapın, aday olmanız da en tabi hakkınız ancak eleştiri yaparken de adaletli olun. Daha bir hizmet binası yapamadığımızı söylüyorlar. Yapamadık, çünkü 3.5 yıl bize hizmet binası yaptırmamak için bir partinin ilçe başkanı grup kararı aldı. Elimizi kolumuzu bağladılar. Sağ olsun üç meclis üyemiz bu prangaları çözdü ve hizmet binamızı şu anda yapmak için son aşama geldik.” Diye konuştu.

Bu arada Meclis üyeleri Ertuğurul Aytekin, İbrahim Nuri Eyi ve Halil Türkmen ile AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman’da toplantıya katıldılar. İlçe Başkanı Cengiz Yalman’da yaptığı konuşmada Başkan Ahmet Zenbilci’nin yapmış olduğu belediyecilik hizmetlerini takdir ettiğini belirterek önümüzdeki dönemde de Sarıçam’da AK parti belediyeciliğin devam etmesi için canla başla çalıştıklarını söyledi. Başkan Zenbilci, daha sonra tüm personel ve yakınları ile tek tek konuşarak “Hoş Geldiniz” dedi.