1980’li yılların başında hisseli satışların serbest olduğu yıllarda tarla vasfında ve emlakçı parselasyonu yapılan taşınmazdan yer alan 82 vatandaş buraya konutlarını yaptılar, bahçe duvarlarını çevirdiler. O yıllarda Belediye tarafından yapılan İmar uygulaması sırasında düzenleme ortaklık payı kesilmesi nedeniyle de hiç bir varisi bulunmayan ‘Ölü Mahmut’ olarak bilinen kişinin arsası da 82 vatandaşın ev yaptığı her hak sahibinin mülküyetine de kaymış oldu. Devlet kayıtlarında da Ölü Mahmut olarak bilinen kişinin hiç bir varisinin de bulunmaması nedeniyle vatandaşlar 40 yıldır kendi mülklerinde hisseli tapuları ile oturdular.

ZEYDAN BAŞKAN SÖZ VERDİ

Vatandaşların mağduriyetleri karşısında sorunun çözümü için söz veren dönemin Seyhan Belediye Başkan Zeydan Karalar, gerekli tüm girişimlerin yapılmasını ve halkın mağdur edilmemesini istedi.

Başkanın çağrısı üzerine bu sosyal sorunun çözümü için davalar açıldı. Ölü Mahmut’un her hangi bir varisinin bulunmamasından dolayı da davaya bir kayyum atandı. Açılan 82 davadan 5 tanesi geçtiğimiz haftalarda sonuçlandı. Geriye kalan 77 davaya da devam ediliyor.

TAPUDA MUTLU SON

Davaları sonuçlarak arsalarının tapularına kavuşan yurttaşlar, “Zeydan Başkan bize söz verdi ve yaptı. Şimdi bizim davalarımızın emsal gösterilerek diğer 77 komşumuzun da tapularını almalarını bekliyoruz” dediler.

Adana’da özellikle 1980’li yıllarda buna benzer birkaç mahallede sorun yaşandığını belirten Zeydan Başkan “Hem biz hem de vatandaşlar Ölü Mahmut olarak bilinen kişinin artık gerçekten öldüğünü biliyoruz. Devletin 40 yıllık bir sorununu ortadan kaldırdık” diye konuştu.