Adanahabermerkezi.com 

Önce Habertürk Yazarı Karalar'ın çıkarılan işçiler için "Onlar bankamatik Memuruydu" söylemini gazetesinde kullandı. Ancak Adana Büyükşhir Belediyesi Basın bürosu bu açıklamanın yapılmasının hemen ardından bu söylemle alakalı Pazartesi gecesi 23:37'de yalanlamada bulundu. Karalar'ın "Onlar bankamatik Memuruydu" söylemini kendisinin kullanmadığını kamuoyuna duyurdu. Ancak Gazete yazarı bu söylemi Başkan'dan değil danışmanından duyduğunu ifade etti ve söylemde ısrar etti. 

Ancak bazı çevreler bu yalanlamaya rağmen, Karalar'ın bu  söylemini kullandığını hatta "Yalancı beli oldu" şeklinde haberler yaptı. 

Ancak Adanalı gerçeği gördü. Karalar'a atılmak istenen iftira tutmadı. 

Görünen o ki, Zeydan Karalar'ın çalışmasını önlemek için yaşanan bu süreçte olduğu gibi olmayan gerekçeler uydurulacak. Belediyeyi kanunun emrettiği gibi %30 bütçeye göre personelle çalıştırmak yerine kanunu görmezden gelerek fazla işçi alan değil, işçiyi kanunun emrettiği şekilde bütçeye uygun hale getirmeye çalışan Karalar'ın  eleştirilmesi iyi niyet ve samimiyet ölçüsünü ortaya koyuyor. 

Bundan sonra da benzer uydurulan gerekçelerle eleştiriler hatta çok sert eleştirilen yapılacak. Bu süreçte halk gerçekleri görmeli, hak, hukuk ve adalet eksenli hizmet beklemeli. "iftiralara" karşı duyarlı olmalı.