30 Mart yerel seçimlerinde Seyhan Belediye Başkalığına seçilen Zeydan Karalar'ı Tüm Muhtarlar Derneği Adana Şubesi'ne üyesi muhtarlar ziyaret edip başarılar diledi.

İNTERNET VE KIRTASİYE SORUNU
Sorunları dinleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başta internet ve kırtasiye olmak üzere muhtarların bazı ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.
Karalar yaptığı açıklamada; "Mahalle muhtarlarımızın zor şartlar altında görev yapmakta olduğunu biliyoruz. Muhtarlarımızın şartlarını biraz daha  hafifletmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Muhtarlarımız internet faturasını ödemekte zorluk çekiyor. Bizler bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. İnternet sorununuzu ortadan kaldırıp, ihtiyacınız doğrultusunda kırtasiye yardımı da yapacağız" şeklide konuştu.

GELİR- GİDER DENGESİ
Seyhan Belediyesinin mali durumu ile ilgilide bilgi veren Başkan Karalar, gelir-gider durumun iyi olmadığını belirterek 40 milyon liranın üzerinde bir borç ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Karalar, "Belediyenin gelir gider durumu hiçte iç açıcı değil.  Belediyenin bütçesi eksi yönde, yani aleyhte. Bunu lehe çevirmemiz gerekli. Hesapları uzman arkadaşlarımız ile birlikte inceliyoruz. 40 milyon liranın üzerinde bir borç var. Bu anlamda geliri arttırıp, gideri azaltmamız gerekiyor. Geliri arttırmanın ise 2 yolu var. Birincisi İller Bankası'ndan gelen geliri arttırmak, ikincisi ise emlak vergisi" ifadelerini kullandı.

KARALAR: MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin ivedilikle gelirinin artırılması gerektiğini belirtirken bunun için muhtarlarla birlikte çalışacaklarını söyledi. Karalar, "Belediyenin önemli sorunları var. Biz bu sorunları çözeceğiz. Ancak bu sorunları çözerken muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Seyhan'ın resmi olarak 772 bin nüfusu var ancak gayri resmi olarak nüfusun 850 binin üzerinde olduğu söyleniyor. Biz bu durumu ispat edersek belediyenin gelirinde önemli bir artış sağlarız. Yine bununla birlikte en önemli gelir kaynaklarından olan emlak vergisinin toplanmasında da muhtarlarımız desteğine ihtiyacımız var. Muhtarlarımızın desteği ile başarıya ulaşır ve bu gelir ile Seyhanlıya hak ettiği hizmeti sunabiliriz" dedi.

Toplantının yararlı geçtiğini belirten muhtarlar bu toplantıların sıklıkla yapılmasını önerirken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar bu teklife sıcak bakarak zaten belirli periyotlarla muhtarlarla bir araya geleceklerini söyledi.