Pazartesi günü akşam saatlerinde bir gurup CHP’linin parti önünde toplanması ve yaşanan olaylar nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pazartesi günü akşam saatlerinde parti binası önünde kalabalığın toplandığı haberini aldığını ve bu nedenle partiye gittiğini belirterek olası bir kaosu engellediğini söyledi. Başkan Karalar, “Akşam saatlerinde CHP Adana İl Başkanlığı önünde partili bir grubun toplandığını öğrendim bunun üzerine partiye gittim. Kapıyı çaldım girdim.. Benim partiye çıkmam inmem 1 dakika sürmedi.. Çukurova ilçesi delege seçimleri iptal edilecek diye duyum aldığım için gittim. Hatta bir adım ilerisi olarak Çukurova İlçe yönetimini görevden alacakları duyumu ulaştık. Benim olduğum yerde arbede şiddet olmaz.. Toplanan kalabalığa burada kavga çıkmayacak demokratik şekilde tepkinizi göstereceksiniz dedim. Orada yaşanacak olası bir kaosu ben engelledim” iadelerine yer verdi.

DEMOKRATİK SEÇİMLERİ İPTAL EDİLEMEZ

Delege seçimlerinin iptal edileceği yönündeki haberler üzerine partililerin il binasına gittiğinin altını çizen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, demokratik bir ortamda Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir biçimde yapılan delege seçimlerinin iptalinin kötü sonuçlar doğuracağını belirten ve kaos ortamının partisine zarar vereceğini söyledi. Karalar, “Hafta sonu tüm ülkeye örnek olacak şekilde Çukurova ilçe delege seçimi yapıldı. Ve Buna rağmen delege seçimleri iptal edilmek isteniyor. Eğer delege seçimleri iptal edilseydi çok büyük bir kaos yaşanırdı. Bu partiye 40 yılını vermiş birisi olarak CHP'de neyin nasıl yapılacağını çok iyi bilirim ve nezaket kurallarını aşmam. Benim oraya gidişim olumsuzluk değil yaşanacak olumsuzlukları engellemek içindi. Zaten toplanan partililere dağılmalarını da ben telkin ettim “dedi.

İTİRAZI ÖNCE İLÇE DEĞERLENDİRİR

Kimseye hakaret etmediğinin altını çizen Başkan Karalar, yapılan uygulamanın yanlışlığına değinerek itirazların önce ilçe başkanlıkları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Karalar, "Partime gitmem kadar doğal ne olabilir. Doğrusu benim anlattığım gibidir.. Kamera kayıtları ortada.. Kimseye hakaret etmedim. Partime zarar verecek bir şey yapmadım.. Delege seçimlerini iptal etmek istediler ama başaramadılar. Şimdi diyor ki İl başkanı olan arkadaş, delege seçimlerindeki itirazları değerlendirmek üzere toplandık. İtirazları ilçe değerlendirmeden il yönetimi değerlendiremez. İl Yönetimi ilçenin kararına göre toplanır. Resmen Çukurova seçimlerinin iptali için toplandılar. Zeydan Karalar olarak ben kaosu engelledim. Eğer ben olmasaydım bugün çok farklı şeyler yaşanırdı"