Ziyaeddin Yağcı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele neticesinde verilen ‘Kurtuluş Savaşı’nın büyük bir inanç ve kararlılıkla yapıldığını, tüm güçlüklere karşı yürütülen bu mücadele ile de eşine az rastlanır bir zafer elde edildiğini kaydetti.

 

Başkan Yağcı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Ulus olarak tüm milletimizin omuz omuza verip kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, tarihte eşine az rastlanan bir başarıdır. Hepimizin bildiği gibi milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olması Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır. Ve bu söz sahibi olma hakkı her geçen gün milletimiz tarafından daha çok ve daha iyi kullanılmaktadır. Ayrıca şunu da belirtmek gerek ki; Cumhuriyetimiz, başarısını ve gücünü bu kuruluş felsefesinden almaktadır. Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak muasır medeniyet hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe almıştır.
 

Bugün için Türkiye, bu yolda hem kendi bölgesinde hem de dünya genelinde emin adımlarla, kararlı bir şekilde ilerlemektedir.

Kurtuluş Savaşı, halkımızın var olma savaşı olurken, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesi halini almıştır. Son 10 yıldır sergilenen başarılı değişimler ve kazandırılan yeni haklar ile yine vatandaşlarımıza götürülen hizmetler ile Cumhuriyetimiz ve demokrasimizin daha da güçlendiği aşikârdır.
 

Her 29 Ekim günü aynı kararlılıkla yenilenen azim ve enerjimizle; Cumhuriyetin 89. yıldönümü olan bugünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Adanalı tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."