Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Sarıçam Kılıçlı köyünde bilinçsizce gerçekleşen ağaç katliamının önüne geçti.
CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven ve Sarıçam İlçe Gençlik Kolları Başkanı Meltem Sarıgeçili ile birlikte Sarıçam ilçesine bağlı Kılıçlı köyü sakinleriyle birçok ağacın kesildiği mesire alanında bir araya gelen Tümer, Orman Bölge Müdürlüğü’yle yaptığı görüşme sonrası ağaç katliamını önledi.
Atış poligonu yapılmak istenen mesire alanındaki ağaçları kesen işçilere direnen köylülerin yanında yer alan Tümer, projesi olmadığı halde ağaçların gelişigüzel kesilmesine bir anlam veremediğini vurguladı.


“UYGULAMA PROJESİ YOK”

Yaklaşık 170 dönümlük mesire alanında kızıl çamların kesildiğine tanık olan Tümer, “Mevcut ağaçların rölövesi alınarak sadece ihtiyaç olunan yerlerde ağaç kesimi yapılması gerekir. Atış poligonu için gerekli olan donatıların neler olduğu belirlenerek hareket edilmelidir. Oysa sözkonusu alanda uygulama projesi olmadan rastgele ağaç kesimi yapıldığını gördük” diye konuştu.

Mesire alanında muhtar ve köylülerin yanında yetkililerle görüşen Tümer, ağaç kesiminin durdurulduğunu bildirdi. Öte yandan köylüler kesim yapılan bölgede bekleyişlerine devam edeceklerini vurguladı.