Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapalı olduğu şu günlerde Adana’daki çalışmalarını yoğunlaştıran Tümer, bu kapsamda Kızıldağ’da yayla sakinleriyle görüştü.
Kızıldağ Yaylası’nın yaz aylarında 30 bine yaklaşan nüfusuyla dikkat çektiğini belirten Tümer, vatandaşların orman, hazine ve vakıflardan kaynaklı arazi sorununa tanık oldu.
Atalarından kalma toprakları işleyen, bu alanlarda yaşayan, topraklara ev yaptıran ancak vakıfların açtığı davalar sonucu yerlerini yurtlarını kaybettiğini anlatan vatandaşların sorunlarının takipçisi olacağını vurgulayan Tümer, “Devlet kademelerinde bu konularla ilgili kimler varsa görüşme halinde olacağım. Yargı kararlarına diyecek bir şeyim yok ancak vatandaşımızın haksızlığa uğramasının da önüne geçmek zorundayız” dedi.

“ŞEHİT HABERLERİ KAHREDİYOR”

Kızıldağ Yaylası sakinlerinin elektrik sorunuyla karşılaştığını belirtmesi üzerine EnerjiSa’ya da çağrıda bulunan Tümer, “Faturaları aksatmadan vatandaşın evine gönderen yetkililerin bu çağda elektrik kesintilerine neden olmasına da anlam veremiyorum” diye konuştu.
Tümer, Türkiye’nin kritik sürecine de vurgu yaptığı konuşmasında “Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar maalesef iç açıcı değil. Ekonomik zorlukların yanı sıra her yeni güne şehit haberleriyle uyanmak bizleri kahrediyor. Toplum olarak el ele vererek zorlukların üstesinden gelmeye çalışmak zorundayız. Bizler de toplumumuzun sesi olacağız” ifadelerini kullandı.