Yılmazel, Menderes Spor Salonu toplantı odasında “İl Spor Merkezleri”nde görev yapacak antrenörlerle gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, 81 il içinde Adana’nın il spor okullarında en fazla branş ve sporcuyla konuşulan bir kent olduğunu ifade etti.

Antrenörlere yeni başlayan öğrencilerle, gelişmiş öğrencilere ayrı program hazırlamaları önerisinde bulunan Yılmazel,  sağlıklı öğrencilerin yanı sıra engelli öğrencilere de spor yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

Tesislerin il spor merkezleri için hazır olduğunu belirten Yılmazel, konuşmasında şunlara yer verdi:

“30 branşın antrenörleri günlük, haftalık ve aylık program hazırlayarak,  öğrencileri bilimsel olarak spor yaptıracaklar. Yıl boyunca ders ve sınav sisteminden bunalan öğrenciler il spor okulları sayesinde ücretsiz spor yapacaklar. Antrenörler, öğrenciler arasında yetenekli sporcuları belirleyerek bunların daha gelişmesi için kulüplere kanalize edecekler. Umuyorum, bu öğrenciler arasından gelecekte milli takımlara gidecek sporcular yetişecek.”
Toplantıya, Okul Sporları Sorumlusu Ramazan Bahadır, Spor Uzmanı Yusuf Güngördü ve  antrenörler katıldı.

Toplantı sonrasın da il spor merkezlerine kayıt olan öğrenci ve veliler Menderes Spor Salonu’nda bir araya gelerek antrenman saatleri hakkında bilgi aldılar.