Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın gençleri uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacıyla başlattığı ve ilçenin farklı noktalarında açılan yaz spor okulları uygulamasına bu yılda devam ediliyor.  Şakirpaşa Mega Spor Kompleksi ve Bahçeşehir Spor Kompleksindeki yaz spor okullarını ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, uzman hocalardan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı, çocuklarla birlikte satranç ve futbol oynayıp spor yaptı. İlk olarak Bahçeşehir Mahallesi’ndeki Seyhan Belediyespor tesislerindeki eğitimlere katılan Başkan Zeydan Karalar, sporun insan yaşamına ruhen ve fizikken önemli etkileri olduğunu belirterek bu nedenle sporu ve sporcuyu desteklediklerini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Her yıl okullar kapandıktan sonra gençlerimizi çocuklarımızı yaz spor okullarına alıyoruz. Her yıl ortalama 50 bin kişi bu hizmetten yararlanıyor. Gerek havuzlarda gerekse tefsilerde güvenlik içerisinde, yaptığı spor dalının uzman hocası eşliğinde eğitim görüyor. Annelerimizin gözlerine bakıyorum hepsi sevinç içerisindeler. Evladı tehlikeden uzak tesisler içerisinde spor eğitimi görüyorlar. Bizde annelerimiz mutlu olduğunda yüksek mutluluk duyuyoruz. Birde son yılarda gençlerimizin başına musallat olan uyuşturucunun panzehiri olduğu için spora önem veriyor, ciddi paralar harcıyoruz. Hiçbir şeyden kaçınmıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Başkan Zeydan Karalar yaşları 8 ila 13 arasında değişen çocuklarla çift kale futbol maçı yaptı.
Bahçeşehir’in ardından Şakirpaşa Mega Spor Kompleks’ine geçen başkan Zeydan Karalar, burada salon sporları branşlarında eğitim gören gençler ve çocuklarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada spora verdikleri öneme istinaden Şakirpaşa’ya mega bir spor kompleksi kazandırdıklarını belirten Başkan Zeydan bu yeni tesisleri açmaya devam edeceklerini söyledi.

Yaz spor okullarında; futbol, basketbol, tenis, voleybol, hentbol, yüzme, tekvando, muay thai, wushu, atletizm, yüzme, satranç branşlarında eğitim veriliyor.