5.Dan Tuğba AKYURT Sensei tarafından verilen ve iki gün süren seminere Akyurt Aikido Okulları Adana Bölge Sorumlusu 3. Dan Aykan TURHAN ile 30 kişilik aikido ve iaido öğrenci grubu eşlik etti. Aikido öğrencilerine önce teknik bilgiler aktarılırken daha sonra bu bilgiler pratik olarak uygulandı.

Japonya'dan tüm dünyaya yayılan ve özünde Samurayların kılıç tekniklerinin bir parçası olan aikido ve iaido sanatları son yıllarda kişilerin yaşam sanatına da dönüşmekte. Aikido'nun kişisel farkındalık, yaratıcılık ve uyum içinde olmakla elde edilen bir gücün yolu olduğunu söyleyen Tuğba AKYURT, aynı zamanda da çok etkili bir savunma sanatı olduğunu belirtti. Tuğba AKYURT açıklamasını şöyle sürdürdü : "Aikido fizik, felsefe ve psikoloji unsurlarını da içerir. Dolayısı ile aikido ve iaido çalışan kişi kendini savunmayı öğrenirken aynı zamanda da zihnini kontrol edebilmeyi,beden ve zihin kontrolünün tam olmasını sağlamayı da öğrenir."
Aykan TURHAN ise; Çukurova Hayalpark Spor Kompleksi’nde haftanın 4 günü çalışmalarının devam ettiğini ve bu eşsiz sanatları deneyimlemek isteyen herkesi de okullarına beklediklerini belirtirken; “Aikido ve İaidonun amacı kişiye yeni birşey öğretmek değil  kişiyi yeni bir bireye dönüştürmektir” dedi. Bu sanatları çalışmak isteyen kişilere en önemli tavsiyesi ise "En iyi öğretmen, öğrenci olmaktan vazgeçmeyendir. Dolayısıyla çalışacakları hocayı hatta o hocanın da hocasını iyi araştırmalılar" oldu.