Vali yardımcısı Çakır, Menderes Spor Salonunda gerçekleştirilen “Yeni futbol sezonunun açılışı ve kupa törenine” katıldı.

Çakır, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yaptığı konuşmada sporun gençler üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaptı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın talimatlarıyla alt yapı tesisi çalımlara başladıklarını anımsatan Çakır,  “Öncelikle yeni futbol sezonun tüm amatörlere, hakem, antrenör ve diğer görevlilere hayırlı olmasını diliyorum. Spor ve gençlik her ikisi de hassasiyetle üzerinde durmamız ve önemsememiz gereken konu. Kentimizde sürekli yeni tesisler yapılıyor. Bunların yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Geçen yıl şampiyon olan takımları da kutluyorum” dedi.

Adana Milletvekili Zülfükar İnönü Tümer, başarılı olan kulüpleri tebrik ederek, kısıtlı imkanlarda sporcuları birey yapan antrenörlere teşekkür etti.


-ATAŞBAK:” İMAMOĞLU, POZANTI VE CEYHAN İLÇERİNDE BULUNAN STATLARIMIZ TAMAMEN YENİLENMİŞTİR”

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,Spor İl Müdürlüğü olarak 2015-2016 sezonun kapanmasıyla birlikte tüm tesislerin bakım ve onarım çalışmalarını başlattıklarını, sentetik ve çim yüzeyli sahalarının tadilatlarının sona erdiğini, ayrıca İmamoğlu, Pozantı ve Ceyhan Statlarımızın tamamen yenilendiğini söyledi.

Yeni  sezonunda ilimizde amatör ve okul sporları faaliyetleri ile birlikte toplam 7 bin 346  müsabaka  tesislerde oynandığını kaydeden Ataşbak sözlerine şöyle devam etti:

"İl Müdürlüğü olarak amacımız  ilimizdeki sporcu potansiyelini arttırmak, üst seviyeye çıkarmak, elit ve başarılı sporcuları yetiştirerek, milli takımlarımızın kadrolarına sporcu vermek ana hedeflerimizden birisi olup, bu sezonda il Spor Merkezlerinde geçen yıl olduğu gibi yine Türkiye 1.si olduk.İlimiz sporcuları Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda üstün bir başarı göstererek bir çok  dereceler elde etmişlerdir. Bu başarılarda Sayın Valimizin, yerel yöneticilerin ve siz Kulüp Başkanlarının bize vermiş oldukları destek ve katkıların önemi büyük olmuştur. Bu destek ve katkılar devam ettiği takdirde daha büyük başarılar elde edeceğimizin kanısındayım."
Törende konuşan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, geçen yıl 7 bin 038 sporcuya lisans çıkardıklarını, 83 kulübün 13 kategoride 313 takımla toplam bin 836 müsabaka gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Geçen sezon Adana’da 36 takımın dereceye girdiğini, 14 takımın da Türkiye şampiyonalarına katıldığını hatırlatan Gülleri, “Geçen yıl amatörlerimiz Adana merkez ve ilçelerde bin 836 müsabakayı çağdaş çim ve sentetik sahalarda oynadılar. Başta Vali Mahmut Demirtaş olmak üzere, tüm taleplerimizi yerine getiren ve tesisleri hazırlayan İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak'a, kulübelerimize malzeme ve araç  yardımları yapan  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a teşekkür ederiz. Yeni sezonda tüm kulüplerin fair Play felsefesinde hareket etmelerini arzu ediyor ve başarılar diliyoruz.”

-KİMLER ÖDÜL VERDİ?-

Konuşmalardan sonra, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır,Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Seyhan Belediyesi Spor Daire Başkanı Kadir Özdemir, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanı Berkan Püsküller ,Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi,  Eski  Spor İl Spor Müdürü Tuncer Akdoğan, ASKF Yönetim Kurulu Üyelerinden Edip Gülnar, Şahin Ciğer,Hacı Gökselli ve Zeki Aysan,Ceza Kurulu Başkanı İbrahim Gazioğlu,Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Veysel Alanoğlu  ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şefi Hanif Altun geçen yıl dereceye giren 36 kulübe kupalarını verdiler.