STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Yunus Yıldırım *, Baki Yiğit *, İlyas Emektar *

ADANA DEMİRSPOR: Recep *, Nurettin *(Dk.70 Özgür ?), Erçağ *(Dk.66 Kamil *), Junıor *, Racnoch **,Yiğitcan *, Efe ?(Dk.76 Yusuf *), Birol *, Mehmet Eren **, Ferhat *, Dorge **

MERSİN İ:Y.: Mahmut *, Anıl *, Murat **, Güven **(Dk.87 Nurullah), Emrah * (Dk.77 Veli *), Lawal **, Milan **, Ali **, Efe **, Mehmet Yıldız *(Dk.89 Kenan), Nduka *

GOLLER: Mehmet Eren (Dk.1) Lawal (Dk.30)


Adana Demirspor’un beraberlikler serisi devam ediyor. Geçen hafta Adanaspor ile berabere kalan mavi lacivertliler önemli maçta Mersin İdman Yurdu ile berabere kaldı. Adana Demirspor 90 dakikanın genelinde çok kötü bir oyun sergiledi.

İLK YARI

Adana Demirspor karşılaşmaya hızlı başladı. Birinci dakikaya doğru ilerlerken Erçağ’ın pasında topa havadan makas yaparak vurun Mehmet Eren, takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak bu golden sonra mavi lacivertliler geriye yaslandı. Ortaalandaki oyuncuların gününde de olmayışı Mersin İdman Yurdu’nun fazla atak yapmasını sağladı. Demirspor savunması gelen atakları sürekli karşılarken 30. Dakikada hata yaptı ve Lawal’ın golüne engel olamadı. Bu golden sonra da mücadele yine karşılıklı ataklarla devam etti. Ancak her iki takımda başka gol bulamayınca bu yarı karşılıklı gollerle bitti.

İKİNCİ YARI

Demirspor ve Mersin ikinci yarıda gol yememe üzerine oyun sergilediler. Taraftarların muhteşem desteğine rağmen mavi lacivertli takımın kötü perfgormansı ikinci golü getirmedi. Net pozisyon sıkıntısının da yaşandığı ikinci yarıda irili ufaklı birkaç pozisyon dışında kalelerde pek net pozisyon yaşanmadı. Mersin takımı hiç pozisyon bulamazken Adana Demirspor’da Dorge ileBirol net pozisyon bulan futbolculardı. Orta hakem Yunus Yıldırım’ın da kötü yönetim gösterdiği maç karşılıklı atılan gollerle sona erdi.


Stat doldu

5 Ocak Stadı dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Mersin İdman Yurdu maçını izlemek üzere gelen binlerce Demirspor taraftarı stadı doldurdular. Boş yerin kalmadığı maçta taraftarlar açılan pankartlarla ve tezahuratlarla takıma destek olmaya çalıştılar. Büyük bir sağduyu ile maçı izleyen taraftarların 90 dakika çekilmeli geçen maçın zevkini çıkardılar.

Nurettin ile Ferhat ilk kez

Kayserispor’dan kiralanan Nurettin, kart cezalısı sol bek Keremcan’ın yerine, Orduspor’dan transfer sağ bek Ferhat ise Özgür’ün yerine forma giydi. Bu iki isim bu sezon ilk kez lig maçında forma giydiler. Her iki isim de mücadelede boyunca fazla sırıtmadılar. Stoper Yiğitcan ise uzun haftalar sonra ilk onbirde oynadı.

Üç zorunlu değişiklik

Adana Demirspor Mersin karşısında şanssızlık yaşadı. Teknik direktör Yücel İldiz, ne yazık ki oyuncu değişikliklerini zorunlu olarak kullandı. İlk olarak Erçağ, sonra Nurettin ve son olarak Kaptan Efe sakatlandı. Bu oyuncuların yerine Kamil, Özgür ve Yusuf oyuna dahil oldu.


DAKİKALAR:

1.Dakikada(GOL) Sağdan Erçağ’ın ortasına Mehmet Eren uzak direkte gelişine dokundu ve topu ağlara gönderdi: 1-0

11. Dakikada Dorge’nin pasında Junıor, çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşu kötüydü.

30. Dakikada (GOL) Serbest vuruşu Ali Tandoğan kullandı. Karambolde yayın üzerinde Lawal sert vurdu: 1-1

39. Dakikada Dorge’nin cezaalanı dışından vuruşunda top dışarı çıktı.

45. dakikada cezaalanı içinde oluşan karambolde Efe, müsait durumda vurumadı.

Ve ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.

57. Dakikada Dorge yakın mesafeden topa vuramayınca savunma tehlikeyi önledi.

81. Dakikada Dorge 5 kişiyi geçti kaleciyle karşı karşıya kaldı anda vurdu ama top dışarı çıktı.

86. Dakikada Birol yaklaşık 25 metreden vurdu. Top, yan direği sıyırıp dışarı çıktı.

90+1’de Lawal karşı karşıya sert vurdu. Yusuf gole izin vermedi.

Maç 1-1 sona erdi.