Aytaç Durak Tesisleri’nde Teknik Direktör Engin İpekoğlu yönetimindeki oyuncular ısınma hareketlerinin ardından 5’e 2 ve yarı sahada taktik ağırlıklı çalışmalar yaptı.  Sakatlığı süren Mickael Pote antrenmanda yer almazken tedavisine devam edildi.  1 puanla ayrıldıkları Giresunspor müsabakasına ilişkin açıklamalarda bulunan Engin İpekoğlu, ilk 15-20 dakikalık bölüm haricinde çok iyi oynadıklarını düşündüğünü belirtti. Deneyimli teknik adam, “Özellikle ikinci yarıda birçok gol pozisyonuna girdik ama maalesef bunları değerlendiremiyoruz. 3 puan alsaydık tabii ki üst taraftaki gruba yaklaşma şansımız daha kısa olacaktı ama önümüzdeki Göztepe müsabakasına artık odaklanmak zorundayız” diye konuştu. Göztepe müsabakasının kolay bir maç olmayacağını ancak iç sahadaki tüm maçları kazanmak zorunda olduklarını kaydeden İpekoğlu, sakatlığı bulunan Pote’nin yüzde 50 ihtimalle bu maça çıkacağını kaydetti.

Teknik Direktör Engin İpekoğlu, son 3 maçı değerlendirdiklerinde gerek koşu kalitesi gerekse savunma anlamında iyi olduklarına değinerek, “Genel anlamda baktığınız zaman hücumda çoğalma anlamında, oyunu forse etme anlamında iyiyiz. Bir de önemli olan burada bir kazanma arzusu ve hırsının olması. Bunu hem Eskişehir hem de Giresun’da futbolcularımız son dakikaya kadar sahaya yansıttı. İnşallah bundan sonraki maçlarda da bu görüntüyü veririz” ifadelerini kullandı.

‘HEDEF ORTALAMA 2 PUAN’
Stoperlerin oyun kurgusundaki rolünü de değerlendiren İpekoğlu, “Oyunun kitlendiği bölümlerde orta sahada oyuncunuzla oyun kuramama durumunuz varsa her iki stopere de hücuma katılmalarını söylüyoruz. Ön liberoda oynayan oyuncumuzun da geride onların bölgesini kontrol altına olması gerekir. Ki bunu da başarılı bir şekilde yapıyoruz. Bu maçta, Göztepe maçında da aynı görüntü olacak. Orta sahada inanılmaz baskı yapıyorlar, alan vermiyorlar. İyi oyuncular. Büyük bir ihtimalle de kanatları kullanmak zorunda kalacağız. Merkezde kendimizi boğdurmamaya çalışacağız ama o dönemlerde oyunun kitlendiği noktalarda orta sahada oyunu kuramıyorsak stoperlerimizden bir tanesi de zaman zaman rakibin kafasını karıştırmak adına oyuna katılması lazım. Hücuma da desteğe de gideceğiz, topu kaptırdığımız yerde savunmaya da yüzde yüz gideceğiz. Her maçta ortalama 2 puan yakalamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

ANIL 25 YAŞINDA
Mavi-Lacivertli takımın savunma oyuncularından Anıl Sarak 25 yaşına girdi. Dünkü antrenmandan sonra takım arkadaşları genç oyuncuya sürpriz yaptı ve soyunma odasında pasta keserek yeni yaşını kutladı. Takım kaptanlarından Emrullah Şalk, Anıl’a başarılı bir sezon geçirmesi temennisinde bulunarak pastayı ikram etti. Anıl da bütün takım arkadaşlarına teşekkür etti.