STAT: 19 Mayıs

HAKEMLER: Suat Aslanboğa ***, Samet Çavuş ***, Deniz Turgut ***

ANKARAGÜCÜ; Bayram *, Volkan *(Dk.72 Emre *), Kaan *(Dk.64 Hasan *), Mehmet *, Gürkan *, Bilal *, Timur *, Aytaç *, Serkan *, Gökhan  *(Dk. 60 Teoman *)Enes *

DEMİRSPOR: Ramazan ***, Berat ***(Dk.82 Roger **), Ufukhan ***, Kerem ***, Hüseyin ***, Özgür ***, Erman ***(Dk.Erçağ 83 **), Taha **, Rıdvan ***, Luiz ***(Dk.70 Sinan **), Junıor ***

GOLLER: Junıor(Dk.45), Luiz (Dk. 57 ve 62) Sinan (Dk.85)(Demirspor) Timur (Dk.90)(Ankaragücü)

 

 

Her iki takım da ilk yarıya yavaş başladı. Her iki takımda kontrollü oyunu tercih ederken, ön gol y

ememeyi daha sonra ise gol atmayı planlayarak sahaya çıktı. İlk yarı bittiğinde Ankaragücü'nün iki, Demirspor'unr ise üç pozisyonu vardı. Adana Demirspor çok net pozisyonlar bulurken ilk yarının bitimine saniyeler kala Junıor ile zayıf rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Bu pozisyonda  Junıor ceza çizgilerinin çapraz pozisyonunda bekletmeden kalecinin kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarı Adana Demirspor için çok rahat geçti.  Bu yarıda gol sağnağı yine devam etti. Junıor ile açılan gol perdesinde Luiz iki gol birden atarak skoru bir anda 3-0'a getirdi. Daha sonra devreye giren Sinan plase vuruşunda 4-0 yaptı. Maçın bitimine saniyeler kala Timur farkı üçe düşürse de Demirspor maçı kazanmasını bildi. Mavi lacivertliler 6 hafta sonra kazanmasını bildi. Demirspor zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun sergilerken yakaladıklarını atsa belki durum daha farklı olacaktı.  Demirspor’da maçı 4-1 kazanmasını bildi.

----------------

Galibiyet 6 hafta sonra  geldi

Adana Demirspor ligde en son 5 Ocak Stadı’nda Denizlispor’u yenmişti. Bu maçtan sonra galibiyet yüzü görmeyen mavi lacivertliler altı hafta sonra galibiyet yüzü görebildi. Ligin dibindeki zayıf Ankaragücü’ne konuk olan Demirspor, Brezilyalı golcülerin gününde olmasıyla peş peşe goller atarak farklı sonuca ulaştı ve puanını 39’a yükseltti.  Böylelikle Demirspor’un alt sıralarla işi kalmadı.

 

Maç öncesi kar yağdı

Dün maç öncesinde şiddetli kar yağdı. Ancak kar maçın başlamasına 1,5 saat kala durdu. Daha sonra stat görevlileri stadın zeminini temizlediler. Maç başladığında zeminde sıkıntı kalmadı. Ancak ıslaklık nedeniyle futbolcular zaman zaman dengesini kaybederken meşin yuvarlağın da kontrolü hayli zorlaştı. Bu durumu Demirspor lehine çevirdi.

Brezilyalılar coştu

Takımın Brezilyalı golcüleri nihayet coştu. Junıor son olarak Rize’ye deplasmanda gol atmış ve gol orucuna girmişti. Haftalar sonra Ankaragücü’ne patlayan Junıor’un yanı sıra Luiz de dün 2 gol atarak Demirspor’un galibiyetinde önemli rol üstlendi. Maç sonunda ise Brezilyalı oyuncular,”Maç öncesi konuştuğumuz gibi oldu ve 3 puanı alan taraf olduk. Bu galibiyet moral olarak bize yansıyacak. “diye konuştu.

Sadece bayanlar…

Ankaragücü’nün cezası nedeniyle maç seyircisiz oynandı. Sadece bayanlar maça girerken tezahuratları boş tribünlerde adeta yankılandı. Bu durumdan iki takımda etkilendi. Amatör maç havasında oynanan maçta Ankaragücü taraftarları dışarıdan destek verseler de güçleri takıma yetmedi. Ankaragücü bu yenilgiyle umutlarını iyice azalttı.

Erçağ sürprizi

Aylardır ilkonbirin değişmezi olan Erçağ Evirgen, sürpriz bir şekilde yedek başladı. Oyuna ikinci yarının sonlarına doğru giren Erçağ, yine yapacağını yaptı ve Sinan’ın attığı golde asist yaptı. Erçağ maça girerken Erman’dan kaptanlık pazubandını alarak koluna taktı. Erçağ, Ankaragücü’nü yenmelerinin önemli olduğunu dile getirirken,”Devamı gelecek”dedi.

  

Mustafa Uğur oyuncularını kutladı

Demirspor teknik direktörü Mustafa Uğur, elde edilen galibiyet nedeniyle oyuncularını kutladı. Maç sonu açıklama yapan teknik direktör Mustafa Uğur,”İyi bir mücadele örneği sergiledik. Aldığımız üç puan zirve anlamında çok önemliydi. Bunu başardık. Bundan sonraki maçlarımızı da kazanmak istiyoruz. Kesinlikle zirveden inmek istemiyoruz.”şeklinde konuştu.

----------------------------

 

DAKİKALAR:

11. Dakikada Serbest vuruşta Luiz müsait durumda vuramadı.

20. Dakikada Timur yayın üzerinde sert vurdu son anda savunma uzaklaştırdı.

28. dakikada, Özgür'ün ortasında yine Luiz vuramadı.

45. dakikada(GOL), Gelen pası iyi değerlendiren Junıor, çaprazdan sert vurdu ve top ağlara gitti: 0-1

İlk 45 dakika Demirspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.

57. dakikada(GOL) Junıor’un pasında Luiz, plaseledi top ağlara gitti: 0-2

62. dakikada (GOL)bu kez Erman, Luiz’i gördü. O da yine görevini yaptı ve fileleri havalandırdı: 0-3

85. dakikada (GOL) Erçağ’ın derinlemesine pasında Sinan, kalecinin altında topu filelere gönderdi:0-4

90. dakikada(GOL) Maçın böyle bitmesi beklenirken yayın üzerinden sert vuran Timur skoru belirledi: 1-4




Karşılaşmada  galibiyeti getiren golleri 44. dakikada Juninho, 56 ve 63 dakikaklarda Luiz Adriano ile 86. dakikada Sinan Özkan kaydetti. Ankaragücü'nün 90. dakikada Timur ile bulduğu tek gol ise teselliden öteye gidemedi.

Bu sonucun ardından Adana Demirspor 39 puana yükselerek zirve takibine yaklaşmaya başladı. Bu sezon zor günler yaşayan Ankaragücü ise 20 puanda kalarak ligin son sırasından bu hafta da kurtulamadı.