STAT: Asaş

HAKEMLER: Barış Şimşek **,Hakan Eygü **, Esat Sancaktar **

ANKARASPOR: İsmail ***, Burak ***, Galip **(Dk. 61 Ragıp **), Abdullah ***, Bilal ***, Lokman ***, Emrulllah ***, Dilaver **(Dk.71 Tısdell **), Serdar ***, Göksu ***, Can **(Dk.46 Hannı **)

ADANA DEMİRSPOR: Şener ?, Kamil?, Gökay ?, Junıor ?, Rajnoch ?, Yiğitcan ? (Dk.48 Aybars ?), Efe ?(Dk.74 Raşit?), Birol ?, Keremcan ?, Erçağ ?, Dorge ?(Dk.46 Mehmet Eren ?)

GOLLER: Göksu (Dk.21) Galip (Dk.42) Hannı(Dk.90+1)

KIRMIZI KART: Rajnoch (Dk.80)(Demirspor)

İLK YARI

Karşılaşmaya ev sahibi takım daha çok kendi alanını kontrol ederek Demirspor ise hücum eden taraf idi. Ev sahibi Ankaraspor’un planları daha iyi tuttu. Kalabalık savunma yapan Ankaraspor’un kontra atakları tuttu ve ilk golü 21. Dakikada buldu. Bu dakikada Göksu’nun röveşatası gol oldu ve mavi beyazlılar öne geçti. 42. Dakikada bu kez Galip, yaklaşık 25 metreden sert vurdu. Savunmaya da çarpan top ağlara gitti ve Ankaraspor 2-0 öne geçti. Bu yarıda 14. Dakikada Gökay cezaalanı içinde yere indirildi ama hakem dışarı diye işaret etti. Dolayısıyla Demirspor’un penaltısı verilmemiş oldu. Bu yarıda Demirspor’un Junıor ile yarattığı bir-iki pozisyon kaleci de kaldı. İlk yarı ev sahibi takımın üstünlüğü ile bitti.

İKİNCİ YARI

Teknik direktör Yücel İldiz bu yarıya bütün riskleri göz önüne alarak başladı. Aybars, Raşit, Mehmet Eren buyarıda oyuna dahil olurken skoru değiştirmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Ancak çaba beceriye dönüşmeyince Adana Demirspor istediği golü bulamadı ve her geçen dakika direnci azaldı. Hal böyle olunca da Ankaraspor’un üzerine çektiği Demirspor kötü bir oyun sergiledi ve kötü bir görüntü verdi. Ankara’da Asaş stadında oynanan maçta bazı Ankaralı taraftarlar 2-0’dan sonra stadı terk ettiler. Teknik direktör Yücel İldiz, son ana kadar oyuncularını ayakta tutmaya çalıştıysa da istediğini neticeyi alamadı. Maçın uzatma dakikalarında ise Hannı bir gol buldu. Maçı da Ankaraspor 3-0 kazanmasını bildi.



Mehmet Eren ilk kez yedek

Ankaraspor ile ilgili analizde bulunan Demirspor teknik heyeti daha çok orta alanı kalabalık tutmaya gayret gösterdi. Daha çok Samsunspor maçına çıkan ilk onbir sahaya çıktı. Burada Mehmet Eren, yedek kulübesinde kaldı. Sol önde Junıor, sağ önde ise Erçağ görev aldı. Ancak ortaalandaki oyuncuların başarısızlığı rakibin ekmeğine yağ sürdü.

Başkan Tuncel gelmedi

Başkan Mustafa Tuncel, Samsunspor deplasmanında olduğu gibi Ankaraspor deplasmanına da gelmedi. Maçı Adana’da ekrandan izleyen Başkan Mustafa Tuncel, yenilgiye çok üzüldü. Buna karşın Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçe ile oğlu Ankaraspor Başkanı Ahmet Gökçek, maçı tribünden izlediler. İkili atılan gollerde son derece mutlu oldular.

Taraftar görevini yaptı ama…

Adana Demirspor taraftarları yine görevini yerine getirdiler. 1000’i geçkin Demirspor taraftarı takım 2-0 geriye düşmesine rağmen tezahuratlarla onları ayakta tutmaya gayret gösterdilerse de ne yazık ki futbolcular başarılı olamadı. Demirspor taraftarı yine görevini yaptı ama aynı başarıyı Demirsporlu futbolcular gösteremedi.

Rajnoch cezalı

Takımın yabancı stoperi Racnoch , Ankaraspor maçında dördüncü sarı kartını gördü. İkinci yarıdaki pozisyonda hakemi kandıran Ankarasporlu Dilaver kendini yere bıraktı. Hakem de Rajnoch faul yaptı diye sarı kartını çıkardı. Böylelikle Rajnoch haftaya oynanacak Şanlıurfaspor maçında takımdaki yerini alamayacak.

Çok üzgünüz

Teknik direktör yücel İldiz, maç sonu yaptığı açıklamada çok üzgün olduklarının altını çizdi. Yücel İldiz,”Ne kadar mücadele verirseniz verin gol bulmanız gerekiyor. Bunun karşılığında ise kalenizde anlamsız goller görünce de sahadan yenik ayrılıyorsunuz. Üzgünüz ve özür diliyoruz.”dedi