Teknik Direktör Mustafa Uğur nezaretindeki antrenmanlar hem neşeli, hem de çok ciddi şekilde sürdürülüyor.

Pawelekle sohbet

Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri her zaman olduğu gibi yine mavi-lacivertli takımın antrenmanını izledi. As Başkan Selçuk Özkök, Basın Sözcüsü Hasan Erdeve, Muhasip Üye Emin Yumuşak, Hukuk-İdari İşler Sorumlusu Avukat Cem Kösemen, Stadyum ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Özbakır antrenmanda teknik direktör Mustafa Uğur ile sohbet etti.

İdman sonrası yöneticiler Polonyalı yeni kaleci Pawelek ile de sohbet edip hoş geldin dediler.

Perşembe günü Adana’daki son idmanını yapan Adana Demirspor kafilesi, Cuma sabahı havayoluyla İzmir’e, buradan da kulüp otobüsüyle Balıkesir’e geçerek çalışmalara devam edecek.

 Fatih Otluoğlu’ndan önemli projeler


Adana Demirspor’un son haftalarda aldığı başarılı sonuçlar tüm Adana’yı ve özellikle vefakar Adana Demirspor taraftarını mutlu ediyor. Yeni yönetimin göreve gelmesiyle Adana Demirspor’un gösterdiği çıkış taraflı tarafsız tüm kesimlerce takdirle izleniyor. Yeni yönetim kurulundaki isimlere bakılınca bu başarının tesadüf olmadığı görülüyor. Yönetim kurulundaki isimleri incelediğimizde alanında başarılı ve saygın işadamları ve profesyonellerden oluştuğu görülüyor. Bu isimlerden biri de Reklam Sponsorluk ve Yurtdışı İlişkiler Sorumlusu Fatih Otluoğlu. Kendisi Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Vodafone’un Strateji Planlama ve İş Geliştirme biriminin başında üst düzey yönetici konumunda.

1978 Adana doğumlu olan, ilk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlayan Otluoğlu; Türkiye çapında üstün başarı elde ederek yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Her ne kadar iş hayatındaki profesyonel yöneticileri, kulüp yöneticiliği alanında çok fazla göremesek de bu durum, sporda kurumsallığın ön planda tutulduğu gelişmiş Avrupa ülkelerinde çok yaygın. Bu yaklaşım, Avrupa’nın futbol alanında açık ara önde olmasında etken olan faktörlerin başında geliyor. Bu açıdan bakıldığında Otluoğlu’nun Adana Demirspor Yönetim Kurulu’nda yer alması kulüpte modern yönetim anlayışı yolunda zihniyet değişikliğinin ve vizyonel bakışın önemli bir işareti.

İş hayatı boyunca bir çok futbol sponsorluk projesinde yer alan alan ve bu alanda önemli bir deneyimi olan Otluoğlu, Yönetim Kurulu’ndaki görevi ve gelecek planları konusunda şunları söyledi:

“İstanbul’da ve yurtdışında yaşadığım dönemde Adana ve Adana Demirspor ile bağlarımı hiç koparmadım. Her fırsatta Adana Demirspor’umuzun maçlarına giderek ve kulübümüze katkısı olacağını düşündüğüm fikirlerimle destek sağladım. Başkanımız Sayın Selahattin Aydoğdu’nun liderlik ettiği yeni yönetim kurulu oluşum sürecinde yer almaktan büyük mutluluk duydum. Adana Demirspor’umuzun uzun vadeli başarısı ve Süper Lig’e çıkması için yıllardır başkanımızla konuştuğumuz projelerimizi hayata geçirme fırsatı oluşması beni çok heyecanlandırdı. Birbirini tamamlayan çok güçlü bir yönetim ekibi olduğumuzu düşünüyorum. İyi yönetim ve vizyonel yaklaşımın hemen ilk haftalardan fark yarattığını gördük. Takımımızın başarılı performansı inşallah artarak devam edecek. Yönetim olarak en büyük hedefimiz kulübümüzü finansal olarak kişilere bağımlı olmayan kendi kendine yeten bir kurum haline getirmek. Bunun için kalıcı gelir yaratan projeler gerekiyor. Bu da önemli ölçüde uzun vadeli büyük sponsorluklar ve önde gelen ticari kuruluşlarla ortak projelerden geçiyor. Sorumluluk alanım olan bu konuda hemen harekete geçtik ve çok önemli projeler planladık. Büyük projeler için ulusal markaların aradığı en önemli özellik istikrar, uzun vadeli planlama ve kurumsal yapı. Dolayısıyla öncelikli olarak bu konulara eğildik. Kulüp içinde kurumsal yapıyı sağlayacak bir yeniden yapılandırma projesi başlattık. Ayrıca 5 yıllık stratejik planımızı oluşturmaya başladık. Paralelde bazı çok büyük ulusal markalarla hem sponsorluk hem de ticari ürün iş birliği projeleri için görüşmelere başladık. Özellikle üzerinde çalıştığımız ticari iş birliği projeleri oldukça yenilikçi iş modelleri. Bunlar için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaktayız. Görüşülen şirketler büyük markalar; projelerin kapsamı da geniş olunca elbette uzun ve sabırlı bir mesai gerekiyor. Söz konusu projelere dair anlaşmaları en kısa sürede sonuçlandırıp camiamiza güzel haberler vermek için yoğun olarak çalışıyoruz”




TARAFTAR KONTENJI 600 KİŞİ

Pazar günü saat 13.30’da deplasmanda oynanacak olan Balıkesirspor-Adana Demirspor karşılaşmasında, Adana Demirspor taraftarına 600 kişilik kontenjanın ayrıldığı bildirildi.

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, müsabakanın oynanacağı Atatürk Stadyumu’nun seyirci kapasitesinin 13 bin 700 olduğu, yüzde 5 misafir seyirci kontenjanının 600 kişi olduğu, belirlenen seyirci sayısının üzerindeki taraftarın stada alınmayacağı belirtildi. Aynı açıklamada, müsabakayı izlemek üzere Balıkesir’e gidecek Demirspor taraftar kafilesinin karşılaşmadan en az 2 saat önce Balıkesir’de planlanan uygulama noktasında hazır bulunmaları istendi.







Başkan Aydoğdu’nun acı günü

Demirspor başkanı Selahattin Aydoğdu’nun acı günü. Amcasını kaybeden Başkan Aydoğdu, acil olarak Mardin’e gitti. Dün Mardin’e giderek cenaze törenine katılan Başkan Selahattin Aydoğdu, büyük ihtimalle bugün yeniden İstanbul’a dönecek.

Bugün gidiyorlar

Adana Demirspor’da hazırlıklar tamamlandı. Mavi lacivertliler dün Adana’da son idmanını yaparken bugün ise havayolu ile İzmir’e buradan da karayolu ile Balıkesir’e geçecekler.

Takımda yeni transfer Pawelek de kafileye dahil oldu. Yapılan antrenmanda teknik direktör Mustafa Uğur daha çok kanatlardan orta ve gol çalışmasına önem verdi. Ayrıca bol bol da şut çalışması yaptırdı.

Hakem İstanbul bölgesi

Pazar günü oynanacak olan Balıkesirspor-Adana Demirspor karşılaşmasını İstanbul bölgesinden Murat Özcan yönetecek. Murat Özcan son olarak 18 Ocak 2014 Ocak tarihinde Türkiye kupasında Akhisar-Bursaspor maçında orta hakem olarak sahaya çıktı. Bu maç golsüz sona erdi. Özcan’ın yardımcılıklarını ise Urfa bölgesinden Mehmet Şahan Yılmaz ile İstanbul bölgesinden Gökmen Olgaç yapacaklar.