Demirspor sezona flaş ve gösterişli transferleriyle girdi. Özellikle son oynanan hazırlık maçında Kayserispor’a karşı iyi mücadele eden mavi lacivertliler önemli silahları Boluspor maçında tutukluk yaptı.

Boluspor-Demirspor çok akıllı ve zeki bir oyun sonrasında yenmeyi başardı. Önce kendi yarı alanında boşluk bırakmayan Boluspor daha sonra da takıma aldığı genç ve ucuz futbolcularla gol aradı. İşte bu sıralarda Diyarbakır DİSKİ’den aldığı ve 140 Bin TL’ye anlaştığı Emrah’ın golüyle Demirspor’u devirmeyi başardı.

GOL ORTASI 80 BİN TL’lik EMRE’DEN

Detaylar irdeledikçe ortaya çıkıyor. Boluspor’da önemli yıldızlar yetiştiren bir kulüp. Diğer kulüplerde olduğu gibi altyapıya önem veriyor. Boluspor’un attığı golün ortasını ise sol açıkta oynayan genç Emre yaptı. Demirspor’un sağ kanadını yıpratan genç Emre, bu sezon 80 Bin TL’ye imza attı. Altyapıdan alınan Emre’ye de Galatasaray talip.

MÜCADELE EDEN 3 PUAN ALIYOR

Adana Demirspor lige kötü bir giriş yaptı. Her şeyden önemlisi gelecek adına iyi sinyaller vermesi gerekiyordu. PTT 1.liginde artık mücadele eden 3 puan alıyor. Mücadele etmeyen takımlar ise başarısız oluyor. Tıpkı Boluspor-Adana Demirspor maçında olduğu gibi. Adana Demirsporlu futbolcuların bunu bilerek mücadele çıtasını yükseltmesi gerekiyor.

Değişiklikler neden gecikti?

Boluspor karşısında sergilenen futbol tüm herkesi hayretlere düşürdü. Özellikle teknik direktör Yücel İldiz de kenarda yenilgi karşısında çaresiz kaldı. Ancak bir detay var ki, teknik direktör Yücel İldiz, değişikliklerde çok gecikti. İkinci yarının başlarında Rıdvan’ı oyundan alıp yerine Gökay’ı monte eden İldiz, 86. Dakikada Erçağ’ı çıkarıp Mesut’u oyuna aldı. Üçüncü değişikliği ise yapmadı. Bu durum kafalarda soru işareti bıraktı.

Tanju Çolak’tan büyük sallama!

TRT’de yayınlanan PTT 1.ligi proğramına çıkan ve bu sezon tüm proğramlar da yorumculuk yapacak olan Tanju Çolak, transferleri kimin yaptığını sorguladı. Tanju Çolak, “Demirspor’da transferi teknik direktör Yücel İldiz’in yaptığını sanmıyorum. Geçen sezon yaş ortalaması 34-36 idi ve ligin en iyi orta sahası idi. Şimdi ise bu takım değişmiş. Geçen yılki Demirspor daha başarılıydı. İlerde çok sıkıntı yaşarlar.”dedi.

Takımı bozmak istemedim

Adana Demirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise, baskılı oynadıkları karşılaşmada puansız döndükleri için üzgün olduğunu ifade ederek, “Maça çok iyi başladık. Şansız bir şekilde yediğimiz gol sonrasında oyun düzenimiz bozuldu. İkinci yarı da baskılı oynadık ancak golü bulamadık. Futbolda kazanmak için gol atmanız gerekiyor. Biz bugün bunu başaramadık. Ancak ikinci yarıda ki baskılı oyun futbol anlamında güzeldi” dedi.
Yücel İldiz, bir gazetecinin, “Neden oyuncu değişikliklerini geç yaptınız” sorusuna ise, “İyi onayan bir takımın düzenini bozmak istemedim” diyerek yanıtladı.

Junınho söz verdi


Adana Demirspor’un yabancı oyuncusu Junior da, sezonun ilk karşılaşmasında puan kaybettikleri için üzgün olduklarını söyleyerek, “Boluspor’u tebrik ederim. Ancak biz de oynadığımız oyunun hakkı puan veya puanlardı. Futbolda böyle şeyler var. Sezonun başı ve önümüzdeki maçlara bakacağız. Ben eski Junıor’u izlettireceğim.” şeklinde konuştu.
Adana Demirsporlu bir diğer oyuncu Gökay ise, “Bugün puan ve puanlar için gelmiştik. Ancak futbolda gol atan kazanıyor ve biz atamadık. Yeni bir takımız ve bunun avantajları ile dezavantajları olabiliyor. İlerleyen haftalarda daha oturmuş bir takım olarak mücadele edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu

Hakem triosu çok iyiydi

Boluspor-Adana Demirspor karşılaşmasını Ankara bölgesinden Yaşar Kemal Uğurlu, Muharrem Yılmaz, Serkan Çimen hakem üçlüsü yönetti. Maçın genelinde özellikle orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu, gördüğünü çalan bir hakem görüntüsündeydi. Seyirci baskısı altında kalmayan orta hakem, ev sahibi takım futbolcularının da baskısını üzerinden atıp gördüğü pozisyonlarda düdük çaldı.

Taraftarlar destek verdi

Demirspor taraftarı Bolu’ya kadar gelip takıma destek verdiler. 500 Demirspor taraftarı 90 dakika takımı desteklerken, maç sonunda ise moral bozukluğu yaşadı. Ancak üzüntüyü üzerinden atan taraftarlar, hakemin bitiş düdüğü ile birlikte futbolcuları yanlarına çağırdılar. Taraftarlar, yaptıkları konuşmada sonuna kadar futbolcuların arkasında olacaklarını ve ligi şampiyon olarak bitireceklerini dile getirdiler.