Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;


Göreve geldiğimiz günden bu yana centilmenlik, sportmenlik, dostluk ve güzel oyun adına, Fair Play anlayışı ile bir örnek bir duruş sergilemek istedik. İstemekle kalmadık öyle de yaptık.
Ancak bu iyi niyetli tavrımızın Adana Demirspor kulübünün aleyhine işlediğine üzülerek şahit olmaktayız.
Ard arda gelen haksızlıklar, verilmeyen goller, verilmeyen penaltılar, aleyhimize verilen komik penaltı-kırmızı kart kararları sabrımızı taşırmış ve Adana Demirspor camiasını temsil eden biz yönetim kurulunu “ARTIK YETER..” deme noktasına getirmiştir.
PTT 1.Futbol liginin bitimine sadece 3 hafta kalmışken son Kartal maçında yaşadığımız ‘Hakem hatası’ da tuzu biberi olmuştur.
İsyanımız sadece Kartal deplasmanında penaltı öncesi rakibin elle top kontrolünü görülmemesi, akabinde haksız verilen penaltı kararı, 10 kişi bırakılmamız ve neticesinde kaybettiğimiz 3 puan değildir.
Zira;
İlk yarıda deplasmanda oynadığımız Tavşanlı Linyit maçında attığımız nizami gol önce verilip, sonra iptal edilmiştir.
Samsunspor maçında son dakika penaltımız verilmemiştir.
İçerde oynadığımız Kayseri Erciyes maçında attığımız nizami gol verilmemiştir.
İkinci yarıda Adanaspor maçında son dakika penaltımız verilmemiştir.
İçerde oynadığımız Şanlıurfa maçında yediğimiz golden önce elle oynama kararı verilmemiştir.
Ve nihayetinde son kartal maçında haksız verilen penaltı ve kırmızı kart kararından önceki elle oynama, Kartalspor’un 4 iç saha galibiyetini yöneten Aytekin Durmaz tarafından ‘görülmemiştir’.
 
BUNLARIN HEPSİ  TESADÜF OLABİLİR Mİ ?
Çok detaya girmeden, sadece yukarıda sıraladığımız ‘hatalı  kararlar !’ sebebiyle kaybettiğimiz puan toplamı en az 11’dir.
Bir başka deyişle Adana Demirspor’un en az 55 olması gereken puanı an itibari ile 44’de kalmıştır.
Futbolcu kardeşlerimizin alın terinin, bizlerin çabalarının büyük Adana Demirspor taraftarının cefakarlığının karşılığında uğradığımız bu haksızlıklar zinciri bizi ziyadesiyle üzmektedir.
Adana Demirspor Kulübü olarak tek istediğimiz futbolun saha içi etkenlerle oynanmasıdır.
Ligin başından bu yana uğradığımız haksızlıklar CANIMIZI FAZLASIYLA YAKMIŞ ve bizleri hedefimize ulaşma noktasında sıkıntıya sokmuştur.
Değerli spor kamuoyu;
Sezon başından bu yana fair play ruhuna uygun hareket eden camiamızın daha fazla haksızlığa uğramaması için, puanların sadece 22 kişiden oluşan futbol takımlarının adil mücadelesi neticesinde alınabilmesi için, harcanan emeklerin, akıtılan terlerin heba olmaması için Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez hakem komitesine sesleniyoruz;
“Adalet istiyoruz”
Bize bu açıklamayı yapma zorunluluğu getiren ve artık ‘hakem hatası’ olarak görmediğimiz kararları kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.
Biz dün olduğu gibi bugün de yarın da onurumuzla, emeğimizle, mücadele edip çoktan garantilememiz gereken play-off için centilmenliği elden bırakmadan mücadelemize devam edeceğiz.
Bizlerin MHK’nın duyarlı ve sağduyulu davrandığına inancı sonsuzdur.
İlgili kurum ve kişilerden tek bir ricamız var; Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu dönemde“Son üç haftada hatasız, tarafsız, hakkaniyetli düdük çalınsın”
Zira Adana Demirspor camiasının futbolcusuyla, yönetimiyle ve büyük taraftarıyla HAKSIZLIĞA TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR.
 
Saygılarımızla,
Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu