Murat Berhun yazdı: Adana stadının bitmeyen hikayesi ve tükenen yaşamlar!

Kentte yeni gelişmekte olan Sarıçam İlçesi’nde 102 dönüm arazi üzerine inşa edildiğini ifade eden Vali Demirtaş 33 bin kişilik Adana Stadı’nın 2018 yılının içinde hizmete gireceğini söyledi.

Vali Demirtaş, UEFA standartlarına uygun olarak son teknolojinin kullanıldığı 33 bin kişi kapasiteli stat, fiziki olarak yüzde70, betonarme olarak da yüzde yüzü ulaştığını,  ince işler kapsamında duvar, sıva, alçı imalatlarının yapımına devam edildiğini, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın desteğiyle yeni stadın hizmete girmesiyle kentin 50 yıllık tesis sorunun giderilmiş olacağını kaydetti.

Stadın faaliyete girmesiyle kentte amatör ve profesyonel kulüplerin yanı sıra milli takımlar da kamp ve müsabaka için Adana’yı tercih edeceklerini ifade eden Demirtaş, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Arena Stadı 2018 yılı içinde faaliyete geçecek.  UEFA standartlarında yeni stadın hizmete girmesiyle kentin 50 yıllık tesis sorunu giderilmiş olacak. 6 katlı yeni stat bünyesinde sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 19 merdiven, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, çağdaş basın ve VIP tribünü bulunuyor.  Mimari olarak engellilere yönelik yapılan stat etrafında 431’i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunuyor. Alt tribünde engelliler için 172 kişilik bölüm ve 172 refakatçi koltuğu bulunuyor. Tüm katlarda engelliler için ilgili yönetmeliğe uygun dizayn edilmiş engelli tuvaletleri kullanımda olacak. 27 araçlık otobüs otoparkı ve basın yayın araçları için de özel park alanlarının bulunmaktadır.”

-“Kafeterya, Mescit, 2 Adet Rahatlama Havuzu ve Masaj Odaları Bulunuyor”-

Stat bünyesinde, sporcu ve sporseverlerin farklı ihtiyaçlarını gidermek için değişik yerlere orantılı dağıtılan 15 büfe ile bir ana kafeterya, restoran, takım ve hakemlerin soyunma odaları bulunduğunun altını çizen Demirtaş, “Bunların yanı sıra 18 engelli, 37 erkek, 28 kadın tuvaleti, kadın ve erkekler için ayrı mescit, sporcu ve hakemler için 2 adet rahatlama havuzu 4 adet masaj odası 4 adet hakem soyunma odası antrenör odası ve 4 adet soyunma odası ve duşlar yer alacaktır.” diye konuştu.

-“Kent Merkezine 14 Kilometre, Ortalama Hızla 20 Dakika Uzaklıkta”-

Vali Mahmut Demirtaş, yeni  Adana Stadı’nın kent merkezine 14 kilometre uzaklıkta olduğunu ve otomobil ile ortalama hızla 20 dakikada gidileceğini,  ayrıca, tren garına 10, otobüs terminaline 20, Şakirpaşa Havalimanı’na 14, M1 Tepe Alışveriş Merkezi 17, 5 Ocak Fatih Terim Stadı 10, Turgut Özal Bulvarı’na uzaklığının 14 kilometre uzaklıkta bulunduğunu kaydetti.

105x68 metre boyutlarında olan oyun sahası iklim özelliklerine uygun seçilmiş doğal çim ile çimlendirilecek, saha altında filtre malzemeler desteklenmiş kılçık drenaj sitemi uygulanarak yağmur sularının birikmeden tahliye olması sağlanacağını sözlerine ekledi.

Spor medyasını çok önemsediklerini ve rahat çalışma ortamı hazırladıklarını ifade eden Demirtaş, stat bünyesinde 178 koltuklu basın tribünü ile basın localarının başta internet olmak üzere, haberleşme adına tüm araç-gereçlerle donatılacağını açıkladı.

Elips şeklinde üzerinin büyük oranının kapalı olan stat, aşırı rüzgâr, yağmur ve güneşten etkilenmeyeceğini belirten Demirtaş, yeni stadın Türkiye’de gerçekleştirilen ve her alanda son teknolojinin kullanıldığı örnek stat olacağını anlattı.

-Vali Demirtaş Her Aşamada Fırsat Buldukça Statta İncelemelerde Bulunuyor-

Projenin kendileri ve bölge için önemli olduğunu ifade eden, Vali Demirtaş en fazla üzerinde durduğu konunun, stadın sadece haftada bir gün yapılan futbol karşılaşmasıyla yetinilmemesi, farklı etkinliklerle stadın hafta içinde de değerlendirmesini istediğini, ulaşım konusunda da çalışmalar yapıldığını, bununla ilgili projeler geliştirdiklerini kaydetti.

Vali Demirtaş, stadın en kısa sürede hizmete açılıp Türk sporuna ve Adana'daki spor camiasına hizmet vermesini beklediklerini,   Adanaspor ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkarak yeni stadı kullanmalarını arzuladıklarını da sözlerine ekledi.

Ayrıca ziyaret sırasında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Mustafa Uyanık, Adana Stadı Yüklenici Firma Proje Müdürü Osman Belen ’de hazır bulundu.