ATDSK, dünya sıralamasında ilk 250’de yer alan kadın tenisçilerin katılacağı 60 bin dolar ödüllü Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Womens Circuit Uluslararası Tenis Turnuvası düzenleyecek. 
Adana tenisinde yarım aşıra yaklaşan tarihinde Türk Tenisi’ne büyük katkıları bulunan ATDSK, Adana’da bugüne kadar düzenlenen en büyük çapta uluslararası kadın turnuvasına ev sahipliği yapacak. Eylül ayında yapılması planlanan ITF Womens Circuit Cup için Türkiye Tenis Federasyonu’na (TTF) başvuru yapıldı. Dünya sıralamasında ilk 250 içinde yer alan kadın tenisçilerin raket sallayacağı turnuvada toplam ödül 60 bin dolar. 10 gün sürecek uluslararası turnuvada, eleme maçlarının ardından 32’lik ana tablo oluşacak. Ana tabloda yer alacak tenisçilere ödül verilecek. Bu turnuvada, Türk tenisçilerimizden ATDSK alt yapısından yetişen WTA dünya sıralamasında şu anda ilk 250’de yer alan Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu ile Başak Eraydın ve Ayla Aksu da ülkemizi temsil edecekler. Turnuva süresince tüm maçlar tenis severlere ücretsiz açık olacak. Bu turnuvayla 5 ilin ardından Adana da, 60 bin dolar ödüllü turnuvanın yapıldığı iller arasında yer alacak. 


ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Genel Sekreter Can İstif, Sayman Yusuf Boğa, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ederek, uluslararası turnuvanın detaylarını görüştüler. Turnuva için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğini de beklediklerini kaydeden ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, “60 bin dolar ödüllü tenis turnuvası belirli sayıda, bazı kentlerde düzenleniyor. Kadın tenisinde dünya sıralamasında ilk 250’de yer alan usta raketleri Adana’ya getirerek, tenis severlere tenis şöleni yaşatmak, geleceğe hazırladığımız genç raketleri bu usta raketlerle buluşturarak ufuklarını açmak, bunların yanı sıra Adana’mızın tanıtımını yaparak, spor turizmine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Adana’ya gelen yabancı tenisçilerin kentimize, tesislerimize, iklime hayran kalacağından şüphemiz yok. Bu organizasyonumuzla Adana’nın teniste Türkiye’nin 1 numarası olduğunu da göstereceğiz. 18 yıldır aralıksız olarak Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nı düzenliyoruz. 60 bin dolar ödüllü turnuva ile kadın tenisçilerin kentimize gelmeleri Adana tarihinde de bir ilk olacak” dedi. 2 yıldır ATDSK başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Keskin, bu süreçte kulüpte 4 toprak kort, 2 merkez kort yapımını gerçekleştirerek, tenise büyük yatırım yaptıklarını bildirdi. Keskin, “ITF Womens Circuit Cup için ihtiyaç duyacağımız 5’inci toprak kortu yapmayı planlıyoruz.  Turnuva ve kort yapımıyla ilgili olarak destek arayışlarımız da sürüyor. Ödül miktarının yarısını kulüp olarak biz üstleneceğiz, 30 bin dolar için de sponsor arayışımız var” diye konuştu. 


ATDSK’nın son yıllardaki başarıları ve yatırımlarının Türk Tenisi için memnuniyet verici olduğuna dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak da, “Turnuva ve kort yapımıyla ilgili destek almak için bakanlığımızla gerekli görüşmeler yapacağız. ATDSK başarılı tenisçiler yetiştirerek bu alanda Türk sporuna katkı sağlamaktadır. Tenis branşında federasyonun Adana’yı tercih etmesinin en önemli faktörü hiç kuşkusuz ATDSK yönetiminin özverisi ve tesislerin uluslararası kaliteye, standartlarda olmasıdır. Bu güne kadar olan müsabakalarda sağlanan geniş tabanlı katılımlar ve organizasyonların kusursuzluğu, şüphesiz bölgemizin hem tanıtımına, hem de ekonomisine üst seviyede katkı sağlamıştır” diye konuştu.