Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Yelken Federasyonun ortaklaşa düzenlediği  “IOM Radyo Kontrollü Yelken İl Birinciliği” tamamlandı.

Adana Bölge Yelken Antrenörlerinden Hasan Akıllı yaptığı açıklamada : "Geçen yıl başlayan ferdi hareketliliğin örgütlenerek yayılması ve ilk kez İstanbul' da geçtiğimiz yıl  gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’na 15 teknenin katıldığını, IOM’a gönül verenlerin yüzlerini güldürdü. Bir yılın ardından ulaşılan rakam, önümüzdeki dönemde çok daha kalabalık yarışların yapılacağının sinyali olarak algılandı" diye konuştu.

Türkiye'de son yıllarda popüler bir spor hale gelen spor dalının Adana'da boy gösterdiğini belirten Akıllı sözlerine şöyle devam etti:

"İlimizde ilk defa düzenlenen il birinciliği Çukurova Üniversitesi Kayıkhane tesisleri ve Seyhan Baraj gölünde gerçekleştirildi.Türkiye'de son yıllarda en popüler sporlardan bir haline gelen Uluslararası 1 metre (IOM)uzaktan kumandalı Radyo Kontrollü  Yelken  İl Birinciliği hayli çekişmeli geçti. Desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'a teşekkür ederim. Müsabakaları sonunda başarılı olan Dr.Hasan Güven, Harun Akıllı, Zafer Mazlum Türkiye finallerinde Adana’yı temsil edeceklerdir."